23 maaliskuuta, 2021

VINKKI: Näin korjaat Androidin WebView ongelman!

Google aiheutti suuren ongelman sen Android käyttöjärjestelmässä, jota käyttävät miljoonat ihmiset päivittäin.

Google teki jotain täydellisen väärin viimeisimmässä WebView -päivityksessä.

WebView on eräänlainen verkkoselain (perustuu Chromiumiin), jonka tarkoitus on antaa sovelluksille mahdollisuus käyttää web-teknologioita sisäänrakennetusti.

Monet ohjelmat luottavat tähän keskeiseen komponenttiin ja jos siihen tulee virhe, sovellukset kaatuvat. Yksi isoista käyttäjistä onkin Googlen oma Play Services, johon taas luottavat miljoonat sovellukset ylipäänsä, se muun muassa käsittelee sovellusten taustadataa ja toimittaa sovellusten ilmoitukset Androidin ruudulle, niiden saapuessa (PUSH).

Nyt kun nämä kaksi varsin isoa komponenttia on saatu rikki, ei tällöin myöskään sovellukset toimi ja ne kaatuvat, eikä kaatumisilmoitusta voida edes lähettää, koska se on sisäänrakennettu Googlen Play Services kirjastoihin.

Se kuinka selviät tästä ongelmasta, vaatii ikävä kyllä käyttäjältä toimia.


Toimi seuraavasti:

  1. Avaa Google Play sovelluskauppa.
  2. Etsi Android-järjestelmän WebView.
  3. Valitse Google LLC:N Android-järjestelmän WebView (yleisesti, ylin vaihtoehto hakutuloksista)
  4. Paina näytön oikeassa yläreunassa näkyvää, kolmen pisteen painiketta.
  5. Poista automaattinen päivitys WebViewiltä, painamalla, Autom. päivitys.
  6. Paina valkoista Poista -painiketta (vihreällä tekstillä).
  7. Nyt avautuvaan varmistusikkunaan, painat jälleen Poista painiketta.

Nyt käytössäsi on laitteesi alkuperäinen WebView, joka ei sisällä nykyversion ongelmia ja laitteen sekä sen ohjelmien pitäisi toimia jälleen normaalisti.

Koska poistit myös WebView komponentin automaattiset päivitykset, ei sovelluskauppa yritä asentaa väkisin uusinta ja siten virheen omaavaa versiota alkuperäisen päälle.

Nyt kuitenkin kannattaa seurata tekniikkauutisia mahdollisimman tarkasti ja päivittää WebView uusimpaan versioon, heti kun selviää että Google on julkaissut nykyiseen ongelmaan korjauksen. (tuskin menee pitkään).

Muista tuolloin myös kytkeä automaattinen päivitys päälle, jotta sovelluskauppa huolehtii tulevista tietoturva- ja ominaisuuspäivityksistä myös WebViewin osalta.

Huom. Suurin osa ongelmista tapahtuu tällä hetkellä Android 7 - 9 versioissa, jos et siis ole kohdannut ongelmia laitteesi kanssa, sinun ei tarvitse tästä ongelmasta välittää ja voit jatkaa laitteesi käyttöä sellaisenaan.

Ei kommentteja: