19. joulukuuta 2011

Tärkeä vinkki Google Plus käyttäjille!

Mikäli lähetät kuvia suoraan Android puhelimestasi automaattisen toiminnon avulla Google Plussaan ja olet sen jälkeen jakanut kuvasi, kuva siirtyy tuolloin Picasa Webin kansioon "Valokuvia viesteistä" ja katoaa kansiosta "Suora lataus".

Google Plussassa taas kuvat näkyvät edelleen kansioissa "kuvia puhelimestasi" (suora lataus) sekä “Valokuvia viesteistä"- kansiossa, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kuvat olisivat tuplaten palvelussa, kyseisissä kansioissa.

Varoitus! Jos poistat kuvia Google Plussassa kansiosta "Kuvia puhelimestasi" katoaa ne myös viesteistä, itse asiassa koko kuvaviesti katoaa tuolloin.

Google Plus vain jättää aikajanatagina myös siirretyistä kuvista tiedot "Kuvia puhelimestasi" kansioon jostain syystä.

Itse kadotin nyt osan lähettämistäni kuvaviesteistä mutta onneksi ne eivät olleet kovin tärkeitä :)

Puhelimesta taas kuvat voi siirron jälkeen poistaa, ne eivät poistu palvelusta.

Huom. Picasa Webissä myös tuo kansio "valokuvia viesteistä" sisältää valokuva-albumeita joissa on päivämäärät, Picasa Webhän ei todellisuudessa tue sisäkkäisiä albumeita joten tuon kansion kanssa täytyy olla tarkkana mikäli Picasa Web Albumsia käyttää, kyseinen kansio on parempi jättää rauhaan ja sellaiseksi kuin se nyt on, kansio on siis tarkoitettu yksinomaan Google Plus käyttöön.