14 syyskuuta, 2005

Vanhoja "nyyssi-" kirjoituksia

Katselin tuossa aikani kuluksi hakupalvelu Googlen uutisryhmä haulla vanhoja kirjoituksiani uutisryhmiin eli nyysseihin.

Aika hyvin sieltä näkee kuinka teini silloin joskus olin, varsinkin kirjoitusten ulkoasu pisti silmään ;).

Kätevästi Googlen haulla pystyy tarkastelemaan esimerkiksi omaa kehitystään tietotekniikan tietämyksessä, aluksi kysymykset liittyivät perusasioihin ja myöhemmin jopa vastailin muiden kysymyksiin.

En ole nykyisinkään uutisryhmiä unohtanut vaan kirjoittelen sinne satunnaisesti yleensä juuri kysymyksiä ja jos jaksan niin vastailen muiden avoimiin kysymyksiin myös.

Muutenkin tuli tuosta Googlesta mieleen että en taida pahemmin muutenkaan selailla nettiä ilman hakukonetta, on se melko varmasti päivittäin käytössä, Tiiakin yleensä kirjoittaa Googleen haluamansa sivun nimen mielummin kuin kirjoittaa sivuston url osoitteeen selaimen osoiteriville.

Tuo onkin mahdollisesti netin navigoinnin tuleva suunta, eli sivujen alkuperäiset osoitteet menettävät merkitystään huomattavasti jos on kätevämpää laittaa haluttu sivun nimi tai viite sivuun hakukoneeseen, tällöin käyttäjä saa myös muita sivuja usein näkyville jotka liittyvät hakemansa sivun sisältöön tai kategoriaan.

Ei kommentteja: