07 lokakuuta, 2005

Forssa ja yhteiskuntapalvelut

Olin kesäkuussa 2005, kokeilemassa HK-Ruokatalon teurastamossa hommia, minä sain pestin kyseisen teurastamon leikkaamo osastolle, tällä osastolla tehdään mahdollisesti kaikkein raskain työ koko huushollista... En tässä nyt ala sen tarkemmin kertomaan mitä hommia siellä itse asiassa tehdään mutta esimerkkinä voin sanoa että, siellä käsitellään päivittäin parin tunnin vuoroissa joulukinkkuja, niitä heitellään eräänlaisiin koukkuihin(ylin kuokku noin 40senttiä itseäni korkeammalla) ja niitä tulee liukuhihnalta erittän paljon.. tämä on todella raskasta työtä, varsinkin minulle koska en ole aikaisemmin mitään todella ruummillisesti raskasta työtä tehnyt.

Sovimme HK-Ruokatalon työnjohtajan kanssa että tulen kokeilemaan paikkaa ja että jos tuntuu raskaalta niin ongelmia ei tule jos lopetan työn. Heillä kun oli myös aikaisemmin käynyt muutamia kavereita tehtävää kokeilemassa mutta olivat joutuneet lopettamaan työn, sen raskauden takia.

Ongelmia silti tuli ja ne ongelmat jatkuvat näköjään edelleen.

Ensiksi Forssan työvoimatoimisto ei pystynyt käsittämään että kävin vain kokeilemassa tehtävää josko se soveltuisi minulle, työsopimus kirjoitettiin kyllä noin vuodeksi eikä siinä ikävä kyllä näkynyt sopimusta joka suullisesti johdon kanssa tehtiin.

Ensiksi sain työvoimatoimistolta kuukauden mittaisen karenssin Kelan työttömyystukeen koska jokin työvoimatoimiston pitämä lautakunta ei nähnyt syytä siihen miksi tehtävän lopetin. (huom. otin tehtävän vapaaehtoisesti eikä työvoimatoimsto sitä minulle mitenkään ehdottanut.)

Kirjoitin lautakunnalle selvityksen miksi jouduin tehtävän lopettamaan ja kirjoitin myös että olin tehtävää vapaaehtoisesti kokeilemassa, en voinut mitenkään arvata että siitä syntyisi tämänkaltainen soppa.

Noh koska sain tuon kuukauden karenssin jouduin menemään Forssan kaupungin sosiaalitoimistoon ja hakemaan sieltä toimeentulotukea, yllätyksekseni he olivat ottaneet tuesta pois huimat 20% eli lopullisesta tuesta 70euroa, päätöksessä luki että poisto johtuu työvoimatoimistolta tulevasta tiedosta että en ole toimittanut työvoimatoimistoon selvitystä siitä miksi lopetin HK-Ruokatalolla työt (olin toimittanut selvityksen kuten ylempänä kerroin).

Minulla oli siis 280euroa jäänyt elämiseen kokonaiseksi kuukaudeksi, siitä maksetaan pakolliset menot, internet, tietokone, puhelin ja se... niin ruoka. (selvisin kuukauden kuitenkin melko hyvin sukulaisteni avustuksella)

No kävin nyt karenssin jälkeen kysymässä Kansaneläkelaitokselta voinenko aloittaa tuen hakemisen Kelalta mutta heidän tietokoneissaan oli edelleen jokin esto hakemuksen hyväksymiseen, tämä esto taas tuli jälleen Työvoimatoimistolta joka ei ole tietoihin päivittänyt että karenssin pitäisi olla ohi ja että olen työtön työnhakija.

Kävin jälleen työvoimatoimistossa selvittelemässä asiaa ja he inttivät että ongelmaa ei ainakaan heidän tiedoissaan ole ja että ongelma johtuu Kelasta?!?.

No, en keksinyt tämän jälkeen enää mitää muuta kuin mennä jälleen Sosiaalitoimistoon ja hakemaan toimeentulotukea, selvitin hakemuksessa miksi olen jälleen sossun luukulla.

Hakemuksen jättämisestä on nyt kaksi virkapäivää eikä tililläni näy mitään, en ole myöskään saanut postissa päätöstä siitä olenko heidän mielestään kelvollinen saamaan tukea... Kirjoitin hakemuksen myös että jos asiassa ilmenee ongelmia niin voisivat ystävällisesti soittaa minulle jotta asian voisi hoitaa mahdollisimman nopeasti selväksi.
Puhelinsoittoa ei ole kuulunut.

Ei tässä muuten mitään mutta alkaa pikkuhiljaa olemaan ruokakaapit tyhjinä, tili on sitä ollut jo viimekuun puolivälistä saakka.

Tästä tilanteesta voinee tehdä sellaisen johtopäätöksen että työtä ei kannata suomessa käydä kokeilemassa.

Ei kommentteja: