08 lokakuuta, 2005

Forssan sosiaalitoimisto

Kävin juuri äsken, kyselemässä toimentulotukihakemukseni käsittelystä, ilmeni että Forssan sosiaalitoimisto/huolto ei ole edes käsitellyt hakemustani, työntekjiä jolta asiaa tiedustelin naureskeli ja sanoi että heillä on ollut työntekijöitä sairaslomalla ja siksi kaikkia hakemuksia ei olla pystytty käsittelemään... kyseisestä henkilöstä tilanne kai vaikutti jotenkin erityisen hilpeältä kun kysyin mistä viikonlopuksi ruokaa saisin, vastaus oli kerrassaan kummallinen hän tokaisi että "sun on lainattava sitä jostain", ilmoitin että olen jo viimeiset 3 viikkoa elänyt periaatteessa pelkällä lainarahalla mutta eipä se häntä näyttänyt liiemmin kiinnostavan.

Lopuksi hän sanoi että eivät he edes enää tänään hakemuksia käsittele kun kello on yli "maksatusajan"/13:30... minulle on kyllä aikaisemmin ilmoitettu että maksuja hoidetaan iltamyöhään asti ja ne aloitetaan 14:00.

Hän myös uskalsi lupailla että hakemukseni käsitellään "joskus" ensiviikolla.

Että näin rattoisasti Forssan sosiaalitoimisto/huolto käsittelee asiakkaitaan, on kerrassaan hienoa että siellä osataan sentään nauraa tuen tarvitsijoille päin naamaa, edes joku näkee tässäkin tilanteessa huumoria.

4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Voi jehna mitä toimintaa. Huomenna on sitten varmaan itsellä sama edessä. Toivottavasti asiasi ovat jo järjestyksessä!

Janne Granström kirjoitti...

onnea, itselläni on tosiaan asiat paremmin tuosta, tästä kirjoitan nettipäiväkirjaan hieman myöhemmin.. ns. vuosiraporttiin :)

mutta sen voin sanoa forssan fatasta, heillä ei asiat ole tuosta parantuneet, edelleen siellä työskentelee tämä joku ihmeen virastomestari (ei edes virallinen virka sosiaalivirastoissa), joka naureskelee ja kettuilee tuen tarvitsijoille.. kuulinpa tuossa kerran kun olin kaupungintalon internet-päätteen luona miten se kehtasi juoksuttaa asiakkaita, vaikka periaatteessa hänelle asiakkaiden tilanteet ei mitenkään kuulu.

hän pakotti heidät toimittamaan sähkölaskun jotta heidän hakemus voidaan käsitellä..

tätä en ymmärtänyt lainkaan ja jäinkin ihmettelemään että miksei sosiaalitukea voitu maksaa muilta osin silloin heille, oli vielä perjantai ja kello oli tulossa jo kolme, eli nyt kyseisten asiakkaiden piti pysyä varmaankin täysin rahattomana yli viikonlopun.

Anonyymi kirjoitti...

Onah noita sohlinkeja ollut.
Kun olin nuori asiat toimivat hyvin.

Sain kerran Helsingistä työpaikan ja silloin olivat työt kiven alla. Rakennukselle olisi pitänyt mennä.
Ongelma oli bensaraha. Noh, eikun reippaasti sossuun pyytämään sen verran harkinnanvaraista, että pärjään bensoissa ensimmäiseen tiliin. (noin 200mk = 33euroa) Vastaus oli: MYY AUTOSI!
En siis mennyt töihin, alkoholisoiduin kotona pikkuhiljaa, siinä meni elämä ja terveys.

Janne Granström kirjoitti...

Ymmärrän anonyymiä, ja olen hyvin pahoillani puolestasi :(

tuohon aikaan 200mk oli myös iso summa pyytää lainaksi, yleensä ruokaankin lainattiin 50-100mk ja sillä eli viikon ja tyttökaverille sai vielä sipsit päälle...

Sosiaalivirasto mielestäni on juuri paikka josta haetaan tukea tilanteessa jossa sillä on jotain pitkäiaikaista parannusta asiakkaan elämässä, Varsinkin tätä varten on harkinnanvarainen vaihtoehtona.

Sitten sanotaan että mikset valita, ihan ku sillä olis todellisuudessa mitään arvoa, siellä samat ihmiset jotka hylkäsivät jo alkuunsa hakemuksen, hylkäävät sen uudelleen ja jos ei ole ihan kirjaimellisesti sama ihminen niin joka tapauksessa samaan henkeen vetäviä työkavereita, eikä ne yleensä halua toistensa varpaille astua.

juu kyllä siihen lautakuntaan kuuluu myös joissakin kunnissa esimerkiksi yksi asiakas, yksi työkkäristä ynm "ulkopuolisia" henkilöitä, mutta eipä siitä ole apua kun porukka on kuppikuntaa keskenään muutenkin.

Tänään kävin sosiaalivirastossa itse ja täytyy sanoa että homma pelitti suoraan, tai ainakin siltä vaikutti ja päätöskin tehtiin, katsotaan nyt tulkeeko sitä rahaa sieltä lopulta..