05 joulukuuta, 2005

Alkoholin kohtuullistamislupaus annettu

Kerroin tuossa aikaisemmin kuinka olin onnistunut mokailemaan humalapäissäni (jälleen kerran).

Tuumin asiaa tässä hieman enemmän ja tein itseni kanssa sopimuksen alkoholin käytön kohtuullistamisesta.

Mietin tarkasti sitä miksi ylipäänsä olen juonut alkoholia ja päädyin siihen tulokseen että tarkoituksena on miltei aina ollut saada vakava humaltuminen... Pientä tissuttelua en ole harrastanut oikeastaan koskaan vaan ne pari pulloa olutta ovat aina toimineet rohkaisevana tekijänä ottamaan enemmän.

Huomasin myös että pystyn olemaan juomatta hyvinkin helposti eikä tarjotun ilmaisen alkoholinkaan torjuminen tuntunut vaikealta, joten päätin ja lupasin niin itselleni kuin myös läheisilleni että lopetan alkoholipitoisten juomien nauttimisen lähes kokonaan, joskus kyllä varmasti tulen viini lasillisen juomaan ja joissakin juhlissa kohtuullisesti kuohuviiniä maistamaan.

Nyt olen ollut tuosta kertomastani viikonlopusta asti juomatta ja kieltäytynyt jo useamman kerran ilmaisestakin alkoholista, tämä on ollut vielä helppoa kun ei ole edes tehnyt mieli juoda.

Olen istunut ystävieni kanssa iltaa vaikka he ovat juoneet ja näinpäin pois ja silti ei ole mieli tehnyt, itse olen juonut joko kahvia tai limua, se on hassua ollut huomata että samat jutut naurattavat niin selvänä, muuten kun uskoin nauravani vain humalassa.

Näyttää siltä että muutoin hyvä seura riittää siihen että fiilis voi olla leppoisaa ja hauskaa ilman alkoholiakin.

Se on varma asia että tämän vuoden puolella en tule juomaan minkäänlaista alkoholia sisältävää juomaa, mutta melkovarmasti tulen erilaisia viinejä maistamaan 2006 uudenvuoden juhlissa.

En haluaisi kokonaan lakata nauttimasta alkoholijuomia mutta esimerkiksi oluesta voisin luopua mahdollisesti kokonaan, suurin syy miksi haluan kuitenkin juoda vaikkakin vain kohtuullisesti ovat viinit.

Ei kommentteja: