17 elokuuta, 2006

Loiminet vaihtui Salon Seudun Puhelimeen

Kerroin tuossa viimevuoden Lokakuussa että vaihdan sen aikaisen Sonera internet liittymäni Loiminetin vastaavaan liittymään.

Heti kun sain Loiminetin liittymän sain jo Soneran liittymää nopeamman yhteyden (2Mbit/s) siitä kului muutama kuukausi ja sain yhteysnopeudeksi jo 8Mbit/s ja liittymän kuukausimaksu nousi vain muutamalla kympillä.

Nyt on kuitenkin käynyt niin ikävästi että Loiminet on joutunut kiristyvän markkinatilanteen takia myymään kaikki ADSL liittymäasiakkaat Salon Seudun Puhelimelle. Meille asiakkaille muutos näkyy lähinnä kuukausimaksussa sekä yhteysnopeudessa jotka joko laskevat tai nousevat.

Minulla kuukausimaksu kasvoi noin kymmenellä eurolla mutta nopeus kasvoi 10Mbit/s tasoiseksi, minulle olisi kyllä riittänyt 8Mbit/s mutta koska SSP:llä ei ole tarjota vastaavaa liittymää jouduin ottamaan seuraavan lähimpänä olevan nopeusluokan ja siinä ikävä kyllä oli korkeampi kuukausimaksu.

Teknisempiä ongelmia siirto toi minulle myös siinä että minun kiinteä IP osoite vaihtui ja joudun siirroksen takia tekemään periaatteessa minulle kuulumattomia työtehtäviä, kuten päivittää erilaisia palvelimia ja ohjelmistoasetuksia, nopeastihan nuo tehtävät saan tehtyä osaavana harrastajana mutta joka tapauksessa kismittää... ja vielä kun olin juuri oppinut ulkoa tuon osoitteeni ;)

Myös muita epäselvyyksiä siirto aiheuttaa esimerkiksi nyt en voi varmasti sanoa mikä on minun internet yhteyden virallinen nimi, onko se Salon Seudun Puhelimen internet liittymä vaiko heidän kauppaama DNA internet, näihin kumpaankin palveluun kuuluu lisäpalveluita mutta en ole saanut vielä mitään salasanoja tai muitakaan tietoja siitä mitä palveluita tarkalleen liittymääni kuuluu ja kuinka voin aktivoida ne, onko minun mahdollista tilata esimerkiksi DNA internet liittymän mukana tulevia maksullisia lisäpalveluita ynm.. tuollaista. (en ole kyllä mitään maksullisia turhia palveluita itselleni tilaamassa mutta olisi kiva tietää...)

Ei kommentteja: