23 elokuuta, 2006

Microsoft auttamaan Mozilla säätiötä

Microsoftin tuore Open Source Lab on yllättäen lähestynyt Mozilla Foundationia tai lähinnä Firefox selaimen ja Thunderbird sähköpostiohjelmien kehittäjiä tarjoamalla heille Windows Vista yhteensopivuustukea.

Säätiö on menossa ottamaan selvää Microsoftin lähentelystä mutta itse olen tästä seuraavaa mieltä, Microsoft mahdollisesti yrittää viedä Mozillalta sen jota se nyt on eli ohjelman joka toimii lähes samankaltaisesti Windowsissa, Linuxissa sekä Mac OS X käyttöjärjestelmissä. Jos Firefoxista julkaistaan jokin "For Vista" versio on tämän yhdenmukaisuus käyttäjien ja ohjelmoivien tiimien kanssa mennyttä ja säätiö voi kokea hurjiakin sisäisiä muutoksia.

Uskonko siihen että Microsoftin lähentelyn tarkoitus olisi tuo? Vastaus: EN mutta vahingossa tuo skenaario saattaa tapahtua. Microsoftia tuskin tapahtumat ainakaan haittaisi.

Säätiön täytyy olla nyt hyvin tarkkana eikä hyväksyä sitä ensimäistä ja helppoa tarjottua tietä, kyllä Mozillan omat hakkerit löytävät itsekin keinon jolla halutut toiminnot Vistassa saadaan toimimaan ja mahdollisesti paljon paremmin kuin Microsoftin itsensä neuvomalla tavalla ja yhtenäisyys käyttöjärjestelmä versioiden välillä pysyisi jos ei kokonaan niin ainakin melkein koskemattomana.

Ei kommentteja: