30 kesäkuuta, 2007

Nettipäiväkirjani: muutoksia jälleen

Olen joutunut nyt viimeistään antamaan periksi sille periaatteelle että en tulisi koskaan käyttämään omilla sivuillani Adoben Flashia vaativia osia (videot ovat toki sitä vaatineet jo mutta ne ovat olleetkin "lisäarvopalvelua"), nyt on siis toinen ääni kellossa kun vaihtoehtoja ei enää pahemmin ole ollut johtuen muista palveluista joita haluan tänne lisätä, heillä kun ulkoiset osat on nykyisin kyhätty flashin päälle.

Listaan tähän nyt mitä olisi surffilaudalta vaadittavana jotta blogini toimisivat optimoidusti:

Tietokone: Ainakin 1.4Ghz suoritin, 512Mb (välimuistin käsittely), 1024x768 resolouutioon kykenevä näyttö.

PDA: Laajakuvatilaan kykenevä näyttö, UMTS (3G) yhteys.

Selaimet: Microsoft Internet Explorer 6 ja sitä uudemmat, Mozilla selainperhe, Opera. (KHTML- selainydintä käyttävät selaimet saattavat ilmoittaa olemattomista virheistä sivulla (Konqueror & Apple Safari). Nokian Symbian Series6 v.3:sen web-selain näyttää sivuston oikein).

Selainlaajennukset: Microsoft ActiveX (Internet Explorer selaimet. Bloggerin navigointipalkki tarvitsee moista toimiakseen?), Microsoft XML Parser (Internet Exporer selaimet), Adobe Flash (Videot sekä sivuston lisäosat),sekä Sun Java JRE (äänikommentointi).

Mitä uutta blogiin on siis nyt tullut.

Uutta on se että olen liittynyt jaiku-yhteisöön ja päivitän sinne niin sanottua mikroblogia kännykästäni, mikroblogin lyhyet mutta ytimekkäät merkinnät näkyvät tuossa oikealla Flash-tekniikalla toteutettuna blogi-liitännäisenä. Sivusto ja sen palvelut kuten liitännäinen ovat vielä toistaiseksi vain Englanninkielellä joten kaksikielisyyttä täytyy nyt sietää ainakin jonkin aikaa.

Eipä tässä tällä kertaa sen enempää, Videopäiväkirjaan muutokset tulevat hieman myöhemmin mutta sinnekin ne ilmestyvät siis jossakin vaiheessa :)

... Niin ja muistakaa äänikommentoida se olisi erityisen toivottavaa :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.