08 syyskuuta, 2007

Uusi näppäimistö+hiiri paketti saapui

Kerroin aikaisemmin pienestä haaverista mikä kävi minun LX700 näppäimistölle, eli sinne kaatui kolaa.
Sain kyllä näppäimistön toimimaan lopulta mutta vain perusnäppäinten osalta, medianäppäimet eivät enää ottaneet toimiakseen, ilmoitin tästä Logitechin tukeen ja kysyin olisiko minulla mahdollisuus takuuseen.
Sain hyvin pian vastauksen tukipalvelusta ja sieltä kerrottiin että minulla on näppäimistölle 5 vuoden takuu :) ja että he ovat mielellään lähettämässä minulle korvaavan paketin takuun piikkiin eli täysin ilman veloitusta, he ilmoittivat myös että koska LX700 mallistoa ei enää valmisteta niin he ovat valmiita lähettämään minulle uuden MX3200 näppäimistö/hiiri yhdistelmän :), olin aluksi hieman hämilläni moisesta tarjouksesta.. voiko moinen olla totta koska kyseinen paketti sisältää esimerkiksi laser-hiiren mitä LX700 paketin hiiri ei ollut... No suostuin tarjoukseen ja paketti saapui kotiin kannettuna, kästäen noin viikon tapauksesta, eli hyvin pian.
Uusi yhdistelmä on kyllä hyvä, tuntuma on hyvä vaikka paketista ottaessa kummatkin, hiiri että näppäimistö tuntui halvan kevyeltä, näppäimiä kun painaa niin ei pahemmin niistä kolinaa lähde.
Hiiri on todella tarkka sekä sen lisänäppäimet ovat tulleet todella hyödyllisiksi, nyt voin nopeasti avata mediasoittimen siitä sekä hallita äänenvoimakkuutta.
Miinuspuolena ehkä näppäimistössä on se että paljon käyttämäni sulje-painike on muuttanut paikkaa LX700:seen verrattuna mutta tuohon oppinee kyllä hyvin nopeasti, myös insert-näppäin on mennyt askeleen eteenpäin ja nyt tuleekin usein painettua F12-näppäintä kun pitää liittää jotain.
Windows-näppäimistä tuttu valikkonäppäin on saanut lähteä ja tilalle on tullut "FN"-näppäin jota alhaalla pitäessä otetaan käyttöön funktio-näppäinten pikakomennot.
Näppäimistöstä puuttuu myös pikanäppäimet "omat tiedostot" kansioon ja muihin henkilökohtaisiin kansioihin, nämä siis täytyy asettaa itse jonkin toisen toimintanäppäimen taakse, eikä tuo niin kamalaa ole.
Hauskana yksityiskohtana näppäimistössä on pieni LCD-näyttö johon voi asettaa esimerkiksi kellon, se osaa myös näyttää päivän sekä toimia esimerkiksi ajanmittaus -kellona, harmi vain että näyttö ei sisällä taustavaloa joten siitä kellon tähyily pimeässä on melko mahdotonta.
Näppäimistössä on myös vastaa/sulje painikkeet VOIP-sovellukselle, nykyisin tuki löytyy vain Skypelle mutta uskoisin että esimerkiksi Windows Messengeriin tulee jonkinlainen tuki myöhemmin.

Ei kommentteja: