11 joulukuuta, 2007

Italiasta mystinen musta kuutio

Italialainen taiteilija Michelangelo Roberti on aloittanut mystisen "pelin" netissä, taitelija on tehnyt tai tekee (tilausten mukaan) 999 umpinaista kuutiota joissa kaikissa on sisällä jotain yksilöllistä.

Pelin juju on siinä että kuutioita ei varmaankaan pitäisi avata ja kuution omistajan psyykettä testataankin sillä pystyykö hän olla avaamatta sitä.

Kuution sisällä voi olla ihan mitä tahansa, timantteja, rahaa, pehmoleluja, pikkuautoja, lisää arvoituksia... siis ihan mitä vain =).

Jokainen kuutio on myös numeroitu joten niitä on vain yksi kutakin... kannattaako niitä tosiaan tuhota vaiko yrittää kerätä niitä mahdollisimman paljon?

Taiteilijan ideana on varmaankin yrittää tehdä kuutioista keräily harvinaisuuksia ja muutenkin luoda mystistä ilmiötä niiden ympärille.

Kuutioilla on myös kaikilla yksilöllinen hinta ja esimerkiksi ensimmäistä, eli numero ykköstä (1) myydään tuhannen dollarin hintaan tällä hetkellä =).. se ei kuitenkaan takaa sitä että kuution sisältö olisi arvokkaampaa kuin muissa, jopa halvassa numero 43:ssa voi olla se timantti ;)


Täytyy myöntää että kiinnostusta moisen hankintaan kyllä on (joululahjaksi vaikka?) ;)

Ei kommentteja: