11 joulukuuta, 2007

Microsoft jakaa ilmaiseksi uutta Windowsia, Officea ja muita tuoreita tuotteita.

Microsoft on aloittanut yhdysvalloissa kummallisen kampanjan.

He pyytävät ihmisiä osallistumaan ohjelmaan jolla kerätään ohjelmistojen käyttäjätilastoja, esimerkiksi siitä mitä toimintoja ohjelmista käytetään eniten ynm.. joka on taas tärkeää tietoa Microsoftin ohjelmistokehitys tiimille.

Tästä hyvästä Microsoft jakaa ohjelmaan liittyville Windows Vista Ultimate, Microsoft Office 2007 sekä muita sovelluksia käyttöön ilmaiseksi, tai no käyttäjän tekemisien raportoinnin hinnalla.

Tarkka lista jaettavista ohjelmistoista:
  • Microsoft Windows Vista Ultimate (32-bit sekä 64-bit DVD)
  • Microsoft Office Ultimate 2007
  • Microsoft Money Plus Premium
  • Microsoft Student with Encarta Premium 2008
  • Microsoft Streets and Trips 2008
Ideana homma siis toimii niin että käyttäjä liittyy ohjelmaan, suostuu siihen että hänen käyttötottumuksiaan ohjelmien käytöstä tallennettaan ja lähetetään Microsoftille aika ajoin.

Ohjelmaan kuuluu myös tarkempi käyttäjätutkimus jossa käyttäjä joutuu vastaamaan muutaman kerran viikossa ilmestyvään kyselyyn, liittyen tietenkin Microsoftin "lahjoittamiin" ohjelmiin.

Kyselyt vievät aikaa noin 15-20minuuttia ja ovat Microsoftin mukaan melko perusteellisia (lue, ärsyttäviä).

Mikäli käyttötottumuksien seuraaminen ja jakaminen yhtiölle ei tunnu kamalalta ja asut yhdysvalloissa niin tästä linkistä voit liittyä ohjelmaan. (huom, ohjelma on tällä hetkellä vain yhdysvaltain kansalaisille)

Minä henkilökohtaisesti olen mukana monissa ohjelmissa joissa suostun lähettämään valmistajille juuri tämänkaltaista tietoa sillä uskon oikeasti että esimerkiksi käyttöliittymien suunnittelussa otetaan nämä tiedot vakavasti huomioon ja mahdollisesti jossakin vaiheessa ohjelmasta julkaistaan versio jossa työskentely aikaa voidaan lyhentää huomattavasti.

Hyvänä esimerkkinä tämänlaisen datan analysoinnista sekä käytöstä voidaan sanoa Microsoftin tuorein toimistopaketti, eli Office 2007 jonka käyttöliittymä on muuttunut huomattavasti tehokkaammaksi.

Ei kommentteja: