08 joulukuuta, 2007

KDE:n musiikkisoitin Windowsiin!

On yleisessä tiedossa että kohta Windowsiin saadaan asennettua ns. ajoympäristö QT 4.4 jonka avulla, jos ei kaikki niin useimmat QT4 yhteensopivat KDE sovellukset saadaan pelaamaan Windowsin kanssa.

Amarok on KDE työpöytäympäristön musiikkisoitin, kuten Windows Media Player on Windowsille, nyt Amarokin kehittäjät ovat tehneet Windowsissa toimivan version soittimesta, soitin on toki vielä varhaisessa alpha testauksessa kuten myös QT4.4 ajoympäristökin.

Ongelmia on esimerkiksi siinä että soitin ei sisällä sisäänrakennettua toimintoa jolla ääni ohjataan windowsille :), tosin se on saatu toimimaan yhteistyössä DirectShow:n kanssa sillä nykyisessä QT4.4 versiossa ei vielä ole toimivaa äänijärjestelmää mutta se on tulossa viralliseen julkaisuun (Phonon media system).

Joka tapauksessa ohjelmien natiivi suorittaminen niin Windowsissa kuin Linuxissa tekee yhteiskäytöstä entistä helpompaa, tulevaisuus siis näyttää varsin hyvältä näiltä kohdin.

Ohjelmasta ei ole saatavilla vielä imuroitavaa versiota joten sen tarkempi tarkastelu on vielä mahdotonta :(, minua kiinnostaisi erityisesti tietää mihin ohjelman asetukset tallentuvat, käyttääkö se Windowsin kotihakemisto järjestelmää vai luoko se ajohakemistoonsa asetukset, Windowsin rekisteriin se tuskin tallentaa mitään?, ellei sitten QT4.4 luo jotain mikä virtualisoi KDE ohjelmille asetustiedostojen hakemistot?

Ei kommentteja: