03 joulukuuta, 2007

Sveitsiin tulossa DMCA - vielä kerkeää toimia.

Sveitsiin yritetään saada yhdysvalloissa jo toimiva sekopäinen tekijänoikeuslaki DMCA eli Digital Millennium Copyright Act, jonka ansioista tavallinen internetin käyttäjä voi helposti rikkoa lakia, täysin tietämättään.

Esimerkiksi laittamalla Youtubeen kotivideon jonka taustalla soi radio joka soittaa tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia, tästä voi aiheutua jopa kuukausia linnaa...

Se mikä tästä tekee entistä kummallisemman on se että Sveitsin parlamentti on ajanut lakialoitetta kaikessa hiljaisuudessa, myöskään maan lehdistö ei ole ollut asiasta kiinnostunut, tiettävästi siitä syystä että heille lakiuudistus olisi myönteinen asia, toisin kuin tavalliselle median käyttäjälle.

Sveitsissä toimii ns. suoran demokratian malli joka mahdollistaa lakiuudistusten purkamisen mikäli 50.000 kansalaista saadaan uudistusta vastustamaan, eli mikäli tunnette sveitsiläisiä niin suositelkaa heille lakiuudistuksen vastustamista, ilmoitus pitää jättää parlamentille viimeistään 24.01.2008.

Vastalause lomakkeen ja muuta tietoa lain vaaroista sekä hylkäämisestä saa täältä.

Nykyisestä länsimaisesta mediasta löytyy läjäpäin juttuja siitä miten mediayhtiöt tuhoavat DMCA lakiin vedoten satojen ihmisten elämiä vaatimalla heiltä täysin kohtuuttomia tekijänoikeuskorvauksia rikkomuksista joita kaikki eivät edes myönnä tai usko tehneensä, kaiken lisäksi DMCA laki ei jätä kuluttajalle juurikaan puolustautumiselle tilaa sillä laki on rakennettu täysin mediayhtiöiden toiveiden mukaiseksi, laki myös pakottaa internet palveluntarjoajat valvomaan asiakkaidensa liikennettä ja tekemisiään internetissä.

Tässä vielä video joka kertoo miten haitallinen laki on yhteiskunnille.

Ei kommentteja: