15 marraskuuta, 2007

Windows Live Messengerin hymiöt talteen *vihdoin*

Käytän Windows Live Messengeriä hyvinkin paljon nykyaikana ja olen tykästynyt muutamaan ulkoiseen hymiöön, kuitenkin aina kun minun pitää esimerkiksi asentaa Windows uusiksi niin kadotan Messengerin sisältämät ulkoiset hymiöt joita ei saa edes suorien tiedostotallenteiden avulla takaisin vaan ne pitää kerjätä uudelleen ystäviltä.

Nyt tähän ongelmaan kyllästyneenä pistin Googleen haun ja löysin kuin löysinkin ohjelman joka osaa tehdä varmuuskopiot messengerin hymiöistä ja osaa ne vielä palauttaakin helposti joten Windowsin uudelleen asennus ei enää ole tuon takia niinkään ongelmallinen.

Ohjelman nimi on ConCon - Messenger content Retriever ja sen saa ladattua ohjelman kotisvulta täysin maksutta, eli kyseessä on ns. Freeware tuote.

ConConissa on yksi hieman erikoinen piirre mutta se on pakollinen jotta hymiöt voidaan asentaa takaisin, ohjelma tarvitsee käyttäjän yksilöllisen PUID koodin joka löytyy käyttäjän Live tunnussivustolta, ohjelma ei kuitenkaan kerro mistä sieltä tuon koodin löytää.

PUID koodin löytää Live profiilin sivulta näin:

  1. Klikkaa vasemalla näkyvästä navigointi valikosta kohta "Tiliyhteenveto"
  2. Eteesi tulee tietoja mitä olet tallentanut palveluun, valitse syntymäaikasi alapuolelta linkki "Rekisteröidyt tiedot"
  3. Vie selain sivun alalaitaan ja näet 16-merkkisen koodirivin "Yksilöllinen tunnus", kopioi rivi leikepöydällesi ja siirrä se ConConiin.
Tässä siis ohjelma jota suosittelen lämpimästi kaikille "mesettäjille" :)

Ei kommentteja: