02 helmikuuta, 2008

Flickr Microsoftille? EI!

Nyt pelottaa hieman kun luin Taloussanomien uutisen että Microsoft olisi jättänyt ostotarjouksen hakukone-yhtiö Yahoosta.

Yahoo omistaa myös valokuvapalvelu Flickrin, jota minäkin käytän. Vaarana on kaupan yhteydessä se että Flickr joko sulautetaan Microsoftin älyttömään Live Spaces palveluun tai vaikka MSN Photosiin jotka kummatkin kilpailevat Yahoon Flickrin kanssa.

Flickr aloitti vuonna 2004 itsenäisenä yrityksenä jonka Yahoo osti vain vuotta myöhemmin, Yahoo sulki juuri Yahoo Photos palvelunsa ja alkoi panostamaan täydellä teholla Flickrin palveluiden kehittämiseen.

Missään uutisessa joka ostotarjousta käsittelee, ei kerrota mitä Yahoon palveluille tulisi kaupan syntyessä tapahtumaan.

Yahoo on paininut ongelmissa ja on juuri irtisanonut myös työntekijöitään, vaikka yritys onkin vielä voitollinen, on voitot hiipuneet silti hieman.

Tähän en keksi mitään muuta selitystä kuin sen että Yahoo ei panosta oikeasti kansainvälisiin markkinoihin esm. luomalla lokalisoituja palveluita, kuten kilpailevat yritykset ovat tehneet mm. Google ja Microsoft.


Jos tosiaan käy niin etä kauppa menee läpi niin en uskalla kyllä tilata uutta "pro" aikaa Flickristä ja siirrynkin melko varmasti Käyttämään Googlen Picasa Web Albumsia vaikka se ei olekkaan vielä läheskään niin monipuolinen mitä Flickr on.

Ei kommentteja: