12 maaliskuuta, 2008

Eikö musiikkiteollisuudelle kelpaa raha?

Tietokone uutisoi Nokian juuri avaamasta musiikkikaupasta ja kertoi siinä samalla mihin kyseinen musiikkilataamo perustuu.

Se perustuu tekniikkaan joka toimii ainoastaan Microsoftin Internet Explorer selaimella, sillä kauppa käyttää jotakin activex komponenttia sekä myös Microsoftin WMA kopiointisuojattua tiedostomuotoa.

...ja musiikkiteollisuus sen kuin edelleen kummastelee että miksei lailliset lataukset ja ostokset menesty.

Jo monessa maassa Mozilla Firefox on jo käytetyin selain joten tässä tapauksessa kyseinen kauppa on optimoitu vähemmistölle, myös jälleen muiden käyttöjärjestelmien kuin Windowsin käyttäjät on unohdettu sillä nuo rajoituksia sisältävät musiikkitiedostot eivät koko kauppasivuston lisäksi toimi muissa käyttöjärjestelmissä..

Monet kaupat kyllä myyvät suoraan jo vapaata musiikkia, eli tiedostot on saatavilla ilman kopiointisuojauksia ja sen tuomia rajoituksia mutta tällöin siitä joutuu maksamaan enemmän, joskus jopa yli kaksinkertaisen hinnan rajoituksia sisältävään versioon nähden, eli ei tässäkään ole siis ratkaisu.

Tietokoneen uutiskommenteissa on mukana sellaisia kommentteja joissa ihmiset suorastaan vaativat saada ostaa musiikkia mutta heille ei sitä suoda, johtuen juuri näistä oudoista musiikkiteollisuuden tukemista vaatimuksista ja rajoituksista.

Tässä yksi hyvä kommentti:
"Kauppa vaikuttaa muuten hyvältä, mutta edelleen on 3 syytä, miksi en tästä(kään) kaupasta musiikkiani osta:

1.DRM-"suojaukset" eivät estä piratismia, vaan häiritsevät maksavia asiakkaita. Piratebaystä saan ilman DRM:ää.

2.Toimii vain IE:llä. Taas mennään siitä missä aita on matalin. Piratebay ei pakota vaihtamaan selainta.

3.Ellei kyse ole jostain todella tärkeästä(jota en nyt edes osaa kuvitella), en missään nimessä nettiostosten vuoksi asenna mitään ylimääräistä koneelleni."

Joskus ihmetyttää miten musiikkiteollisuus voi ohjata näinkin suuria yrityksiä kuten Nokiaa, Nokia on suuri tekijä, ja varsinkin nyt kun kauppa meinataan tuoda suoraan kännykkään niin luulisi että musiikkiteollisuus ei tuossa rahahanassa vivuista vetelisi ja antaisi vain musiikkinsa myyntiin nauttien voitoista, mutta nyt Nokian on tehtävä juuri sitä mitä teollisuus sanoo tai muuten kauppa on sisällöltään ranka, tosin olisi se silloinkin menestys (siis puhelimen kautta) mutta yksin Nokialle.

Ei kommentteja: