24 maaliskuuta, 2008

MTV3 kertoo Sampopankin verkkopankin uusista vaatimuksista

Kopioin tuon hauskan ankan nyt kaiken kansan nähtäville.

MTV3 Kymmenen uutiset 19.03.2008 - Ankkuri kertoo vakavissaan että noin 5000 Sampopankin verkkopankki asiakasta tarvitsee käyttöönsä UUDEN tietokoneen jotta voivat jatkossa asioida verkkopankkipalvelussa. Todellisuudessa on kuitenkin kyse vain Java virtuaalikoneen asennuksesta tai päivityksestä :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Todellisuudessa on kuitenkin kyse vain Java virtuaalikoneen asennuksesta tai päivityksestä :)"

En tiedä, millä perusteella

Anonyymi kirjoitti...

"Todellisuudessa on kuitenkin kyse vain Java virtuaalikoneen asennuksesta tai päivityksestä :)"

En tiedä, millä perusteella luku 5000 on laskettu, mutta on kyllä ihan totta, että Javan päivittäminen voi edellyttää muutakin kuin vain Javan päivittämistä -- kenties jopa raudan vaihtoa.

Ainakaan MacOS X:n vanhoille versioille ei ole aina julkaistu uusia javan versioita. Käyttöjärjestelmän päivitykset maksavat, ja taitaapa jopa olla niin, että uusimmat kj-versiot puolestaan vaativat uudempaa rautaa -- eivät välttämättä siksi, että ne suorituskyvyn takia sitä tarvitsisivat, vaan siksi, että... no, ne nyt vain vaativat.

Janne Granström kirjoitti...

hmm totta, en ajatellut asiaa laisinkaan mac puolelta, linuxin ja windowsin kanssa päivitykset toimivat, tosin on toki myös niitä windows ja linux versioita joihin vm ei asennu :O..

ehkä tosiaan se 5000 on niitä jotka eivät koneensa käyttöjärjestelmää ole päivittäneet, mutta he ovat mielestäni jonkin muun ongelma kuin pankin itsensä, moiset käyttöjärjesetlmät ovat myös uhka muulle tietoturvalle ja ovat aikamoisia viruspesiä ynm.., lähinnä tosin windowsin aikaisemmat versiot.

kuten aikaisemmassa merkinnässä sanoin "...on toki mahdollista että osa käyttää niinkin vanhaa konetta vielä joka ei Javaa jaksa pyörittää mutta sen aikaisella koneella luulisi muunkin käytön olevan nykypäivänä varsin hidasta,..."

pankin ei silti pitäisi jakaa mitään lahjakortteja asiakkailleen siksi että heillä on vanha järjestelmä käytössään.