19 heinäkuuta, 2008

Googlen Second Life, tai Sims tai.. Lively :)

"hakukone"yhtiö Google on kaikessa hiljaisuudessa mennyt ja julkaissut nettiin Lively nimikkeellä toimivan virtuaalimaailman.

Lively toimii selaimen kautta vaikkakin se haluaa asentaa pienen paketin Windows koneelle jonka jälkeen sitä voi käyttää joko Internet Explorer tai Mozilla Firefox selaimella.

Minulla on 64bittinen Windows vista ja ajan sitä 2.20GHz prosessorilla ja silti maailman meno on liikaa koneelleni joten optimointia Googlen on vielä tehtävä ja paljon mikäli haluaa Second Lifen ykköspaikan virtuaalimaailmoissa viedä.

Lively on toki vielä beta vaiheessa joten optimointia tulee tapahtumaan. (toivottavasti)Virtuaalimaailma perustuu huoneisiin joita käyttäjät voivat luoda, ainoastaan huoneissa voi liikkua mutta mitään näitä linkittävää "keskus"maailmaa ei toistaiseki ole ja huoneisiin mennäänkin livelyn etusivun kautta, tämä on toki nopeampaa mutta voi helposti aiheuttaa sen että kaikki hyppäävät siihen ensimmäiseen huoneeseen ja huoneen teema tai otsikko jää nopeasti unholaan, ylimääräiselle chattailulle pitäisi olla juurikin jotain eteistiloja tai keskusmaailmoita jonka maailma tarjoaa, aivan kuten on Second Lifessä.

Jos halutaan verrata vielä Second Lifeä (toinen elämä) ja Livelyä (elämä) niin ehdottomasti Lively vie voiton kotiin grafiikan puolella ja esineiden hankinnassa ja siirtelyssä, Second Life taas voittaa Livelyn toistaiseki kaikilla muilla alueilla :).

Livelyyn pääsee kuka tahansa Googlen tunnuksen omaava joten uusia rekisteröintejä ei tarvita.

1 kommentti:

Antti Lindström kirjoitti...

Lively on tommonen ällösöpö grafiikaltaan. Second Life on edes jossain määrin (esim. antropometrialtaan) realistinen. Imho SL FTW, termistöä käyttääkseni.