11 heinäkuuta, 2008

Microsoftin Windows 3.11 version myynti loppuu

Mikrobitin verkkopalvelu mbnet.fi tietää uutisoida että Microsoftin Windows 3.11 lisenssejä ei voi enää ostaa.

Maailmalla kuhistiin siitä että Microsoft lopetuttaa Windows XP käyttöjärjestelmän myynnin mutta ovat siinä samalla myyneet kuitenkin myös tätä jo vuosina 1993-1994 päivänvalon nähnyttä 16-bittistä Windows versiota.

Uutinen kertoo että ns. sulautetut kokoonpanot käyttävät tätä Windows versiota edelleen ja nyt laitteiden valmistajat eivät ole innostuneita Microsoftin päätöksestä.

Noh mutta, en keksi kyllä syytä miksi Microsoft haluaa lopettaa tuotteiden myynnin jos kerta maksavia asiakkaita olisikin, kyseessä kun ei ole teknisen tuen tarjoaminen, nämä asiakkaat eivät sitä oleta tarvitsevansa ja tukea ei ole microsoftilta saanut edes maksullisena enää vuosiin, tuen myynnin lopettamisen ymmärrän sillä asiantuntijoiden pitäminen vanhoissa järjestelmissä kuorimittaa taatusti yrityksen resursseja.

Microsoft voisi iskeä päivittyneen cd-imagen vaikka msdn.comiin josta Windowsin vanhan version saisi hakea mikäli on ostanut lisenssin, näin ei kopioita tarvitsisi enää tehdä ja jakaa asiakkaille joka myös syö resursseja.

*LISÄYS* taisin puhua mätiä, tuosta teknisen tuen loppumisesta sillä ainakin msdn.comista löytyy päivityksiä Windows 3.11:sta, yksi joku "point to point" päivitys vuodelta 2004 oli ainakin.

Ei kommentteja: