24 heinäkuuta, 2008

Suuria web 2.0 maailmassa

Techcrunch on heittänyt ilmoille huhun jossa väitetään että sosiaalinen uutispalvelu digg.com ja Google olisivat tekemässä jonkinlaisen kaupan jolla Google ostaisi koko diggin!.

Syy siihen miksi Google olisi kiinnostunut edes digg.comista voi johtua yksistään siitä että Microsoft on aikoinaan ilmoittanut olevansa kiinnostunut siitä myös.. juuri kun alkaa selvitä että Microsoftin Yahoo ostosta ei taida tulla mitään, Google, tai no tarkemmin Techcrunch heittääkin seuraavana moisen koko web 2.0 maailmaa tärisyttävän jutun ilmoille :)

Digg myös vaihtoi sen mainospalvelun Googlen adsensestä Microsoftin vastaavaan joten sekin on saattanut nostattaa ajatuksia suuntaan jos toiseen...

En keksi kyllä mitä tai miten digg.com voisi olla Googlelle hyödyksi muuten kuin mainospaikkana? toki digg.comilla on huomttava määrä rekisteröityneitä käyttäjiä sillä koko sivu toimii vain ja ainoastaan sen käyttäjien luomalla sisällöllä, tosin rohkenen väittää että ainakin noin 70-80% diggin käyttäjistä on jo Google tilit joten ostolle ei senkään puolesta löydy mitään järkeä, enkä pysty uskomaan että diggin mainostulot olisivat niin suuria (noin 12 miljoonaa dollaria) että se Googlea voisi niin paljon kiinnostaa että olisivat valmiita ostamaan koko sivuston..

Huhussa mainitaan summa $200- miljoonaa dollaria jolla kauppa sinetöitäisiin.

Vaikka Google ostaisi sivuston, en usko että se näkyisi käyttäjille juuri millään tavalla, paitsi että rekisteröinti saattaa myöhemässä vaiheessa vaatia Google tunnuksen, voi olla että vainoharhaisimmat saattavat heittää puolueettomuuden vaaranemiskortin pöytään, mutta samaiset hemmot sanovat myös että Google myy gmail sähköposteja CIA:lle :)

Ei kommentteja: