13 kesäkuuta, 2009

Microsoft: Ei selainta seiskan EU-versioon!

ie7logo Microsoft on ilmoittanut että se ei meinaa lisätä minkäänlaista selainta uusimpaan Windows käyttöjärjestelmään, tarkemmin sen eurooppalaiseen versioon.

Syy on se että EU-kilpailuviranomaiset vaativat Microsoftia tekemään muutoksia sen käyttöjärjestelmään vedoten markkina-aseman väärinkäyttöön(?), nyt sitten Microsoft on antanut isolla mitalla takaisin viranomaisille.

Viranomaiset eivät nyt sitten kuitenkaan ole tyytyväisiä Microsoftin päätökseen vaan pitävät sitä huonona vaihtoehtona, yksi vaihtoehto jota viranomaiset miettivät on se että Microsoft lisäisi muiden valmistajien selaimet Windowsiin niin että käyttäjät voisivat päättää mitä selainta haluavat käyttää(!).

Onhan aivan järjetöntä pyytää Microsoftia lisäämään kaikki selaimet Windowsiin, entäs tukiasia kysymykset?

Pitäisikö Microsoftin sitten tarjota “ilmaisena” tuki muiden valmistajien selaimille? Entäs sitten mitkä ovat ne "kaikki muut selaimet" selaimia on tuhansia ja miljoonia, katsokaa vaikka sf.net

Jos se tarkoittaisi vain Firefoxia ja Operaa niin ei sekään ole reilua.

Kyllä minun mielestäni Microsoftin täytyy selain tarjota, se voisi olla jokin kevyt versio johon ei saisi mitään plugineita ynm, voisi käyttää kyllä IE moottoria mutta olisi vain selainten hakuun ja perussurffaukseen kykenevä esimerkiksi verkkosähköpostin lukemiseen ynm… Se voisi siinä tarjota suosikkilinkkeinä muutamia selainvalmistajia omansa vierelle josta käyttäjät sitten itse valitsevat mitä haluavat käyttää, typerä ajatus koko juttu kyllä :)

IE8 sisältö voisi järjestelmästä löytyä jo jos se valitaan käyttöön, tämä säästäisi selaimen hakuaikaa ynm..

Muita selainasennuksia ei saa missään nimessä lisätä sellaisenaan Windowsiin, ajatellaan nyt vaikka tietoturvan kannalta jos käyttöjärjestelmä tarjoaa jotain ikivanhaa versiota selaimesta ja kyseisen selaimen automaattinen päivitystoiminto olisi muuttunut ajan saatossa niin radikaalisti että se ei kyseisessä versiossa enää toimisi, mitäs sitten sanotaan? Microsoftin syytäkö se olisi?

Ei kommentteja: