28 tammikuuta, 2010

Alkanut vuosi, ei niin hyvin ;)

Juu alkanut vuosi ei nyt ole ihan onnistunut tähän mennessä, ainakaan mikäli tulee tietotekniikasta kyse :)

Ensiksi levisi näyttö, Samsung SM225BW ja sitten mediapalvelimen Kuvag 022(leetshellin) emolevy.

No Samsungin kerkesin saamaan juuri ja juuri takuuvaihtona ja se onnistuikin parin päivän odottelulla.. kerronkin tästä hieman enemmän.

Eli sunnuntaina 24.01. näytöstä katosi kuva ihan ykskaks, rauhassa katselin talvi Assemblyjä, AssemblyTV:n nettisivuilta ja sitten vain pimeni, ensiksi epäilin että kyseessä on näytönohjain tai sen ajurit koska näytön ongelma vaikutti ensiksi sellaiselta, se näytti kuvaa vain noin pari sekuntia ja sitten kuva katosi mutta virtavalon mukaan virtaa näytössä edelleen näytti olevan.

No liitin näytön emolevyyn integroituun näytönohjaimeen ja sama ongelma jatkui, sitten epäilin että erillinen näytönohjain olisi hajonnut niin pahasti että sen pelkkä olemassa olo voi aiheuttaa ongelman myös integroituun piiriin, joten ei kun kone auki ja näytönohjain irti… ja kuinkas ollakaan, ongelma jatkui edelleen ja aloin pelkäämään pahinta.

Kannoin näytön sitten olohuoneeseen ja liitin sen Saunavision HDMI -porttiin kiinni ja kyllä, ongelma sen kuin jatkui ja lopulta totesin että näyttö on mennyttä.

Sitten aloin miettimään uuden näytön ostamista ja selasin pitkään pelkällä puhelimella (Nokia E61i) ja hermostuin kun kaupat eivät tukeneet mobiilisivuja.., kunnes lopulta muistin että onhan minulla Eee PC =) ja sitten lopulta löysin hinnaltaan sopivan näytön hintaseurannan kautta jonka arvostelut vaikuttivat myös hyvältä, olin jo melkeinpä maksamassa näyttöä kun mieleeni tuli että mitäs jos koittaisinkin ottaa Samsungiin yhteyttä ja kysyä takuu aikaa =)

Kirjoitin sitten Samsungin tukeen sähköpostin ja olin varma että viestiini ei edes vastata, kunnes sieltä tuli ilmoitus että kolmenvuoden takuu olisi rauennut juuri joulukuussa 2009 pelkän sarjanumeron perusteella mutta kyselivät sitten koska olen sen ostanut sillä takuu alkaa ostohetkestä.

Huomasin ilokseni että ostos on tehty 29.1.2007 =) joten takuuta olisi vielä pari päivää voimassa =)

Sitten soitin huoltonumeroon ja asia oli sillä selvä, tilasivat minulle uuden näytön ja se oli minulla keskiviikkona, samalla postimies vei vanhan mukanaan.

Tosin näyttö kerkesi käymään päivälähetyksen aikana vanhassa osoitteessani mutta illaksi se tuli tänne =), tämäkin johtui siitä että osoite oli otettu varmaankin ostokuitista.

asus-a8n-sli-big

Emolevy taas hajosi eilen, eli 27.01. siitä levisi ohjainpiiri (nForce4 SLI) joten siitä ei saa enää edes tekemällä toimivaa :(

Jos jollakin lukijalla sattuisi olemaan Socket 939 emolevy jossa SATA-ohjain niin olisin todella kiinnostunut, mielellään lahjoituksena mutta olen toki valmis maksamaan vaivasta ja postituskulut.

 

Minulle voi ehdottaa myös muita SATA-emolevyjä kunhan mukana tulee yhteensopiva prosessori myös.

Ei kommentteja: