07 huhtikuuta, 2010

Internetin vapaus kärsi kolauksen Yhdysvalloissa

Comcast-logo[1]Yhdysvalloissa on tapahtunut nyt se mitä kaikki internetin vapautta ja tasa-arvoisuutta kannattavat ovat pelänneet.

Siellä on nyt annettu oikeuden päätös joka tukee Comcast teleyhtiön haluja alkaa sääntelemään sen piuhassa liikkuvaa dataa, nyt Comcast voi säätää suoraan itse, kuinka paljon se suostuu jakamaan verkkoaan tietyille Internet palveluille kuten vaikkapa Youtubelle, näin ollen se luo itselleen kokonaan uudenlaisen markkinan, se voi alkaa myymään Googlelle kalliimpaa pakettia jotta sen palvelut toimivat luotettavasti Comcastin asiakkaille, tai se voi alkaa pyytämään sen omilta asiakkailtaan kokonaan oman hintansa tietyille palveluille, vaikkapa youtube.comissa käynti viikossa maksaa 5 dollaria ynm...

Comcast on ollut kauan jo yksi internetin suurin vihollinen, viimeisin sen halu hallita ja rajoittaa näkyi siinä kun se oli ensimmäinen operaattori joka alkoi rajoittaa asiakkaidensa internet liikennettä megatavu rajoituksin.

Se miten tämä tulee näkymään jatkossa Suomessa jää vielä arvailujen varaan mutta uskottavasti Sonera on ensimmäisenä tämänlaista muutosta myös tänne hakemassa sillä Suomessa Sonera on liikkunut jatkuvasti samoilla linjoilla Comcastin kanssa. Soneralla on sen langattomissa WiMAX-verkoissa megatavu rajoitukset, myös sen 3G-yhteydet on rajoitettu tietyille data-paketeille, ellei halua maksaa älyttömiä.

Ei kommentteja: