20 helmikuuta, 2011

Nokia vaihtanut Microsoftiin, Hampaita poissa ja emolevy kosahtanut

Viime viikko oli kaikkea muuta kuin onnistunutta.

Jo edellisenä perjantaina Nokia ja Microsoft ilmoittivat yhteistyöstä jossa Microsoft Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmä tulisi korvaamaan nykyisen Symbian käyttöjärjestelmän kokonaan ja jarruttamaan MeeGo -käyttöjärjestelmän kehitystä Nokian osalta, eli Nokia muutti mobiilimaailman kerta heitolla ja varmasti ennätysajassa.

Itse en pitänyt uutisesta yhtään eikä pitäneet ne tärkeimmät, eli sijoittajat myöskään, Nokian kurssi lähti ennätysmäiseen alamäkeen heti suunnitelmien julkistamisen jälkeen, tosin New Yorkissa kurssi oli alaspäin vetoinen jo muutenkin, johtuenko sitten analyytikkojen veikkauksista vai mistä?

Nyt kuitenkin Nokia on noussut tasaiseen tahtiin mutta ei kovin korkealle vieläkään.

Paljon oli väittelyä siitä Onko, entinen Microsoft-johtaja Stephen Elop edelleen Microsoftille lojaali?, eräänlainen ansa tai Troijan hevonen joka olisi Microsoftin suunnitelmien mukaan ajettu Nokian toimitusjohtajaksi ja sieltä käsin ajamaan yrityksen kaappausta.

Täytyy myöntää että nykyiset toimet mitä Elop yhtiössä tekee antaa tälle vaikutelmalle isot siivet.

Ensiksi Elop julkaisee suunnitelmat jossa hän vesittää nykyisten lippulaivatuotteiden myynnin, ilmoittamalla että näiden käyttöjärjestelmään ei enää parin vuoden sisällä tukea tai uusia ohjelmia synny, kun lippulaivatuotteet eivät myy, näkyy se samantien pörsissä, osakkeiden halventumisena ja koska Symbianiin ei yrityksessä enää pitkällä tähtäimellä panosteta, tarkoittaa se silloin isoja YT-neuvotteluita ja potkuja tuhansille ammattilaisille, tämä taas voi nostaa osakkeiden hintaa mutta Microsoftille tämä kaikki tarkoittaisi hyvää, mikäli se aikoisi Nokian kaapata.

Halvalla yritys ja siellä olisi valmiina vain se tietty ydinporukka ja osaaminen jonka Microsoft ylipäänsä haluaa, eli laitevalmistus ja tietty ohjelmisto- ja myynti osasto.

Eli Nokia on halvalla lähdössä.

Elopista on myös hyvä muistaa se että hän on aikaisemmin jo tehnyt samaa työtä, esimerkiksi kun hän oli Macromedian johdossa, myytiin se Adobelle ja kun homma oli tehty, sai Elop siitä mukavan palkkion, oleskeli hetken Adoben riveissä ja lähti tuntuvan rahapussin kanssa yrityksestä muille markkinoille, näin on varmasti käymässä myös Nokian hommissa.

En ole koko viikkona päässyt Nokia uutisia päivittämään IT Paukkuun kun maanantain viisaudenhammasten poisto ei mennyt ihan odotusten mukaan.

En saanut veren vuotoa lakkaamaan millään, johtuen hammaslääkärin vajavaisista jälkihoito neuvoista, hän vain sanoi että pure tuppoa jonka sain mukaani 15 minuuttia niin veren vuodon pitäisi hyytyä tuon jälkeen, hoitaja antoi minulle jopa toisen tupon tai harson mukaani, jos se nyt sattuisi vielä vähän vuotamaan.

No... minulta kuitenkin poistettiin ei yhtä vaan KOLME hammasta samaan aikaan joista kaksi oli vierekkäisiä hampaita, tuolloin niin sanotusta kolosta tulee aika pikkasen suurempi kuin näillä harsoilla olisi voitu verenvuoto tyrehdyttää.

Verenvuoto muodosti kolon alueelle illalla niin sanotun hyytymän, en kuitenkaan tiennyt mikä hyytymä oli, koska lääkäri ei maininnut siitä yhtään mitään, luulin että olen pureskellut puudutuksissani poskesta palasen ja että se olisi ollut se, sylkäisin hyytymän pois ja verenvuoto sen kuin kasvoi.

Verta tuli niin paljon että seuraavana yönä meinasin useamman kerran tukehtua siihen nukkuessani.

Aamulla hyytymä oli tullut takaisin mutta verenvuotoa se ei estänyt, hyytymästä oli myös kasvanut niin suuri että se haittasi nielemistäni ja se osui jatkuvasti kitalakeen josta seurasi yökkimisrefleksi, sitten minun oli pakko alkaa tosissani epäilemään että jotain on nyt pahasti pielessä ja hankin itselleni lopulta kyydin.

Pääsin Forssan sairaalaan jossa oli yleislääkärinpäivystys.

Yleislääkäri poisti hyytymän joka oli kasvanut noin nyrkin kokoiseksi mötikäksi tuossa vaiheessa ja sitten hän putsasi kolon ja antoi minulle harson jota piti purra 20 minuuttia, kun verenvuoto ei tuolloinkaan vielä suostunut loppumaan, ehdotin lääkärille verenhyytymislääkettä ja sillä sitten koitimme ja se näytti pelaavan vaikka kauan sekin otti.

Kun veri oli hyytynyt sain vielä lääkesienen jota minun piti purra kolossa, lääkesieni hajosi seuraavana päivänä kuten sen oli tarkoituskin.

Sain vielä kuumeeseen joka minulle oli noussut ennen sairaalaan pääsyäni poretabletin joka laski kuumeen siedettävälle tasolle.

Minulla on nyt koko viime viikko ollut hieman hutera olo eikä kolot näytä vieläkään olevan täysin terveet, ainakin niihin sattuu aika ajoin pahastikin, onneksi minulla on vielä muutama särkylääke ja huomenna saa lisää jos tarvetta on, onneksi sentään kuumetta ei enää ole ollut mutta vielä loppu viikolla kuumetiloja tuli ja meni.

Torstai oli myös voiton päivä kun pääkoneeni emolevy kosahti kesken elokuvan katsomisen :/.

No Asuksen asiakaspalveluun voi varmasti edelleen luottaa ja saan takuuna uuden tilalle, kunhan vain saan kuitin tuosta.

Olen ollut jo Asukseen yhteydessä ja kuittia kyselevät, toivottavasti kuitin löydän mutta jos sitä en saa niin toivotaan että siellä sitten viimeistään minun sanaani luotetaan.

Olen nyt käyttänyt Asus Eee PC 901 konetta jälleen varakoneena ja asensin tähän tuoreimman Ubuntun (10.10) ja toimii erinomaisesti, kone jaksaa näyttää jopa täyden FullHD-tarkkuuden ja moniajo toimii.

Windows 7;n kanssa olisi varmasti päästy samaan mutta siitä oli jonkin säätämisen yhteydessä mennyt järjestelmänvalvojan tili sekaisin enkä jaksanut aloittaa sen korjaamista tai Windowsin uudelleenasennusta.

Tuosta pääkäyttäjätilin sekoilusta tuli mieleen ihan vinkkinä että kannattaa tehdä järjestelmään ainakin pari järjestelmänvalvojan oikeuksin olevaa käyttäjätiliä, sillä mikäli tili sekoaa et peruskäyttäjänä pääse enää esimerkiksi tiliasetuksia säätämään tai tekemään mitään muutakaan, vaikka niin kuin minun tapauksessani, järjestelmä osasi kysyä järjestelmänvalvojan salasanaa ja hyväksyikin sen mutta mitään ei tapahtunut.

Eipä tässä nyt muuta, ensi viikko on jo voittoa kohti.

Ei kommentteja: