15 elokuuta, 2011

Elokuvissa: Vares - Sukkanauhakäärme

sukkanauhaKävin katsomassa uusimman Vareksen, eli Sukkanauhakäärmeen, tätä ennen olin nähnyt uuden Vareksen (Antti Reini) ensimmäisen elokuvan Pahan Suudelma.

Huomasin vasta äskettäin että minulta on jäänyt kokonaan väliin Vares -  Huhtikuun Tytöt -elokuva, luin kyseisen elokuvan arvosteluja ja se on kyllä lytätty täysin kriitikoiden käsissä.

Onneksi elokuvat eivät sellaisenaan ole suoraa jatkoa toisilleen joten pystynen odottamaan Huhtikuun Tytöt elokuvaa DVD-julkaisuun saakka, ja sitten ehkä sanomaan siitä oman mielipiteeni.

Antti Reini hoiti ainakin Sukkanauhakäärmeessä Vareksen roolin todella hienosti ja hän on saanut Vareksen lopultakin käyttäytymään Reinin rosoisella tavalla, eikä hän näytä enää olevan kaverin saappaissa.

Huumoria, mikä ei ilmeisesti Huhtikuun tytöissä mennyt katsojalle läpi, on taas Sukkanauhakäärmeessä juuri sopivasti ja oikeissa paikoissa, mustaa huumoria löytyy pitkin elokuvaa ja sutkautukset onnistuvat (ainakin omasta mielestäni).

Elokuva oli myös varsin yllätyksellinen hetkittäin, mikä taas ei antanut katseen pahemmin herpaantua valkokankaalta. Tästä ainakin minä nautin kun jotain täysin odottamatonta tapahtui, katsojalle jätettiin usein myös itse aikaa miettiä miksi yllätyksellinen tilanne lopulta tapahtui.

Sukkanauhakäärmeessä on myös hienosti ikään kuin kaksi erillistä tarinaa jota seurataan samanaikaisesti, yhteyttä toisiinsa ei aluksi selvitetä täysin mutta elokuvan aikana palaset loksahtavat hienosti toisiinsa.

En voi kuin suositella tätä Varesta kaikille sarjan ystäville.

Vares – Sukkanauhakäärme traileri:

2 kommenttia:

Sinikeiju kirjoitti...

möhmöhmöh, kaverin isä on tossa toinen noista pahiksista :D

Janne Granström kirjoitti...

heh, jännempi juttu :)

leffa on tosi hyvä.