24 elokuuta, 2011

Kannattaako start-up Suomessa?

Huomatkaa softapapjat, tätä ne tarvitsevatMietin tuossa aamulla Suomalaista yrityskulttuuria sekä Suomalaisia softanakertajia, miksi meiltä puuttuu uskallus tehdä jostakin pienestä suurta, miksei pieneen mutta mahdollisuuksia tuoviin sovelluksiin luoteta, missä on rakentavaa palautetta antavat enkelisijoittajat?

Suomessakin on läjäpäin pieniä yrityksiä jossa ideoidaan mitä hienoimpia sovelluksia, on todellisuutta ja pelimaailmaa keskenään sekoittava pelialusta, on kauppasovelluksia, bensahinnat matkapuhelimeen ynnä muita esimerkkejä.., ne tulevat jopa markkinoille ja käyttäjät ovat innoissaan mutta usein sovellukset kaatuvat omaan suosioonsa, tarvitaan rahoittajia sekä suuria yrityksiä joita voisi kiinnostaa pienen mutta selkeästi kannattavan projektin tukeminen.

Ongelma taitaa olla se että Suomessa tai oikeastaan koko Euroopassa ei ole halukkaita sijoittajia ja Jenkeissä isot nimet seuraavat lähinnä kotimaan tarjontaa jossa myös ulkomaalaiset ideahautomot käyvät kaupaksi niistä jopa kilpaillaan kuka kerkiää tukea toimintoja ensimmäisenä.

Paljon hyviä ideoita ja sovelluksia on Suomessakin jo kaatunut ja muutama projekti on jopa löytänyt ostajan yksi tämänlainen harvinainen osto oli jaiku mutta siitä ei seurannut mitään hyvää kenellekään, se on oikeastaan harvinaisen hyvä mutta outo esimerkki siitä kuinka ideoiminen ei ole täällä kannattavaa vaikka kehittäjät siitä rahallisesti hyötyivätkin.

Onko Suomessa ongelma se että täältä puuttuu todellakin uskallusta ja yrityskulttuurista kokonaan toisen tukemisen kulttuuri?

Jenkeissä nuoret ns. enkelisijoittajat kehuvat aikaansaannoksiaan, missä on Suomalaiset nuoret rikkaat joita asia kiinnostaisi?

Johtopäätöksenä voidaan kai pitää sitä että startup on parempi sijoittaa nettiiin ja naamioida se Jenkkiläiseksi, kuten jaiku tekikin, esimerkiksi ei sieltä tullut Suomen kielistä käyttöliittymää koskaan. Tai sitten on parempi ja siirtää koko ideahautomo piilaaksoon tai muualle Jenkkeihin, ilman sen kummempia kikkailuja.

Mitä mieltä te lukijat olette nykytilanteesta, tuetaanko hyviä ideoita Suomessa, onko antaa esimerkkitarinoita?

Ei kommentteja: