08 joulukuuta, 2011

Googlen sovelluskohtaiset salasanat [VAROITUS]

Google tarjoaa Gmailin käyttäjille kaksivaiheista kirjautumiskäytäntöä, se mahdollistaa sovelluskohtaisten salasanojen käytön..

Idea on ihan kiva mutta täysin turha, eikö ole hyvä että pääset omalla salasanallasi kaikkiin Googlen palveluihin, mistä ja milloin tahansa?

Kokeilin kuitenkin tuota uutta järjestelmää ja heti alkoi tehdä mieli lyödä päätä seinään. Google luo sinulle salasanan ohjelmalle mutta ohjelma ei kerro että haluaa että luot sille oman salasanan. Se täytyy itse hoksata, kävin asettamassa sitten salasanan joka oli kolmivaiheinen sekamelska mutta alhaalla luki että välit yhdistelmissä voidaan jättää huomioimatta?!?!.. Sitten syötin kummallisen sekamelskan ohjelmaan ja se lähti kuin lähtikin toimimaan.

Tämä oli kokemus työpöytäsovelluksesta.

Sitten tulee puhelin, ANDROID puhelin. Synkkays lakkasi toimimasta jälleen kertomatta syytä, sanoi vain että ei voi kirjautua tunnuksellani, tajusin että kyseessä on taas tämä salasanahärpäke ja tein vaiheen yksi jälleen, ja syötin saamani koodin puhelimeen, homma lähti toimimaan, sitten minun piti tarkistaa adsensestä tulossa olevat mainostuloni, tietenkin matkan päällä tein sen puhelimella ja sen selaimella, en päässytkään läpi, kysyi verkkopankeista tuttua avainkoodia?!?! mutta salasanana otti kuitenkin Googlen oman salasanan, avainkoodin alla oli kohta "hae koodi puhelimella" mietin että pitäisikö siitä maksaa? noh linkki toimikin niin että Yhdysvaltalainen numero soitti minulle, tosin ei siihen numeroon joka minulla oli matkassa!, kotona tein homman uudelleen ja puhelimessa ystävällinen miesääni kiitti kun käytän Googlen palvelua ja kertoi avainkoodin kahteen kertaan, joka kerralla kuitenkin niin nopeasti että en muistanut sitä siinä vaiheessa kun se piti kirjoittaa puhelimen selaimeen, soittopyyntö siis uudelleen ja odottelemaan, soitto tuli ja nyt kirjoitin numeron ylös ja sitten vasta sain sen syötettyä Adsenseen ja pääsin tarkistamaan mainostuloni. Kyllä Tämä on sitä palvelua parhaimillaan!.

Hauska yksityiskohta oli sekin että Google lähetti avainkoodin minulle tekstiviestitse puhelun jälkeen, tai noin 10minuuttia sen jälkeen, tuolloin koodi oli jo vanhentunut.

Onneksi tuon kaksivaiheisen kirjautumisen saa pois päältä.

ÄLKÄÄ EDES KOKEILKO.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hmmm...tuo ei käsittääkseni mahdollista sovelluskohtaista salasanojen käyttöä. Kaikki Googlen tuotteet tulee olemaan yksi kokonaisuus.

Eikös se ole se joka lähettää aina kirjautumisen yhteydessä koodin kännykkään jolla kirjaudut sitten sisään. Hifisteliöiden hommia.

Janne Granström kirjoitti...

siis ensiksi pitää luoda sovelluskohtainen salasana, jonka google itse sinulle luo, sitten kopioit sen leikepöydälle tai kirjoitat itse sovellukseen.

annetut salasanat merkitään esimerkiksi "picasa", "android puhelin #1" ynm...

mutta esimerkiksi adsense ei kännykällä toimi edes noin vaan se hyväksyy googletilisi normaalin salaasanan jonka jälkeen se pyytää avaintunnusta esimerkiksi "anna tunnus jonka loppu on #47" ja jos sinulla ei ole koodilistaa niin seuraava tunnus on mahdollista kuulla puhelimitse jonka jälkeen vasta salasana toimitetaan puhelimeen tekstiviestillä, tuolloin tekstiviestillä tullut tunnus on jo vanha koska toki olet käyttänyt sen koodin jonka kuulet puhelimtise.

tämä ei myöskään toimi silloin jos omistaa enemmän kuin yhden aktiivisen liittymän ja on myös ärsyttävän hidas toimintamalli, minulle kelpaa salaukseksi googletilin oma salasana, en todellakaan halua koodilistoja tai kirjautua jokaiseen ohjelmaan erikseen, esm google music, picasa, blogger ynm...

Anonyymi kirjoitti...

Itselläni toiminut erittäin hyvin kun iphonella ja macbook prolla. Iphonessa on google Authenticator joka luo salasanan jolla vahvistetaan kirjautuminen. Jotkut sovellukset kuten Outlook ei osaa kysyä vahvistus salasanaa ja pitää syöttää se pitkä koodi härpäke, joka joskus ärsytää, mutta harvemmin tätäkään joutuu tekemään. Olen siis erittäin tyytyväinen tähän palveluun, mutta mielipiteistähän on turha kiistellä.