21 heinäkuuta, 2012

Luulin jo että luuristani tuli tiiliskivi

Päätin eilen aamulla päivittää käyttämääni LG Optimus 3D luuriin epäviralliseen Android käyttöjärjestelmään (Cyanogen 7), toisessa luurissani (optimus 2x) se kun on toiminut erinomaisesti.

No,  päivitin käyttiksen kakkospuhelimen kokeilujen kautta opittujen konstien avulla joten onneksi ymmärsin ottaa oletusjärjestelmästä varmuuskopion...

Päivitin käyttiksen puhelimeeni optimoidulla epävirallisella versiolla varmistuksen jälkeen ja päivitys onnistui kertaheitolla, tai ainakin niin luulin.

Ohjelma jota käytin apuna (ROM Manager), ei valittanut missään vaiheessa ja logit näyttivät asennuksen jälkeen puhtailta joten uskalsin bootata luurin.

Ei ollut mennyt päivitys kuten piti,  järjestelmä jäi ns. boottilooppiin,  eli käynnistyi aina uusiksi käyttöjärjestelmän lataukseen,  noh tämä virhe oli tuttu myös toisen luurin päivityksestä ja tarkoitus oli toki korjata virhe yksinkertaisella toimenpiteellä.

Uusi päivitys toi mukanaan ns. recovery konsolin jossa on toiminto jonka avulla puhelimeen saa yhteyden USB-liitäntää käyttäen ja sitä kautta olisin muokannut muutamaa tiedostoa ja korjannut bootloopin.
Suureksi ihmetykseksi en kuitenkaan päässyt recoveryyn,  puhelin ei tunnistanut näppäin yhdistelmää jolla sinne oli tarkoitus päästä, eli Optimus 3D/LGP920 luurissa jossa on ClockworkMod recovery, VIRTA+VOLUP / VIRTA+VOLDOWN / VIRTA+VOLUP+3D.

Ihmettelin parisen tuntia että mikä siinä voi olla, kylmä hiki päällä kokeilinkin tehdä niin että päästän virtapainikkeesta irti heti käynnistyksen jälkeen ja pidän vain niitä näppäimiä pohjassa joita ennen pidettiin samanaikaisesti virtanäppäimen kanssa. ja voila! recovery ilmestyi ruutuun :).

Sitten päätin palata takaisin alkuperäiseen ja LGn viralliseen ohjelmistoversioon,  en nähnyt enää mitään järkeä epävirallisessa versiossa,  se kun ei tuo edes sitä odotettua 4.0 päivitystä vielä mukanaan :).

Eli siis Cyanogenin kyllä saa myös Optimus 3D puhelimeen ja boottiloopin saa helposti pois jos se päivityksen yhteydessä tulee mukana, mutta recoveryyn ei pääse enää pitämällä virta-painiketta pohjassa sillä se käynnistää mutta samalla myös sulkee puhelimen, täytyy siis olla nopea ja jättää näppäinyhdistelmästä virta-painike pois heti kun näyttöön tulee virta.

Itselläni on boottauksessa nyt ClockWorkMod recovery v 5.0.2.7 ja näköjään tässä versiossa virtapainikkeen kanssa täytyy olla tarkkana.

Ei kommentteja: