16 elokuuta, 2012

iPad ollut käytössä jo jonkin aikaa ja ensimmäinen vakava ongelma selvitetty

Applen iPad 3 tai The New iPad on ollut nyt käytössä jonkin aikaa ja olen törmännyt jo ensimmäiseen virheeseen laitteen kanssa, tässä hieman pidempi ongelman kuvaus ja ratkaisu :).

Käytän hyvin aktiivisesti Googlen Google plus palvelua ja siihen Google on tehnyt erinomaisen iOS –sovelluksen (appsin) jolla sisällön selaaminen onnistuu kerta kaikkiaan täydellisesti, myös sisällön lisääminen ohjelmasta käsin on todella helppoa ja hauskaa.

Kuitenkin tässä eräänä iltana ohjelma vain lakkasi toimimasta, kun käynnistin ohjelman kotiruudun kuvakkeesta, se käynnistyi ja sen jälkeen näyttö palautui kotinäyttöön, ihmettelin siinä hetken aikaa että miksikäs nyt näin?

Tarkistin ja huomasin että Google+ on tausta-ajona päällä, painoin tausta-ajon painiketta ja näytöllä jälleen vain välähti ja se palautui kotiruutuun.

Poistin ohjelman taustalta ja käynnistin uudelleen, ei auttanut, suljin iPadin kokonaan mutta koska iPad on suunniteltu sellaiseksi että se palautuu käynnistyksen jälkeen siihen tilaan jossa se sammutettiinkin, ei ohjelma tietenkään toiminut uudelleen käynnistyksen jälkeen. No sitten päätin poistaa sovelluksen ja asentaa sen uudelleen, uudelleenasennus ei auttanut ongelmaa vaan näyttö edelleen palautui kotiruutuun.

Sitten oli aika ottaa Google käyttöön ja etsin kyseistä ongelmaa, jotkut olivat avautuneet samankaltaisesta ongelmasta muiden ohjelmien kohdalla ja heitä neuvottiin poistamaan paikannuspalvelu käytöstä ongelmaisen ohjelman kohdalla. Tätä testasin sitten itsekin Google Plus sovellukseen ja kuinka ollakaan, ohjelma käynnistyi ja toimi osittain.

Google Plussan iOS versio kun tuo iPadiin myös suoralatauspalvelun (pikalataus), eli uudet kuvat ja videot joita laitteesta löytyy ladataan automaattisesti Picasaan josta niitä voi myöhemmin halutessaan jakaa muille. Tämä osa ohjelmasta kuitenkin vaatii paikannuspalvelun käyttöönoton, syytä tälle en tiedä miksi mutta vaatii kuitenkin ja minulle kun tuo suoralataus on melko tärkeä ominaisuus ei minulle  tietenkään riittänyt se että ohjelma toimi vain osittain.

Olin jo melko lähellä että resetoin laitteen pelkästään tuon sovelluksen toimimattomuuden vuoksi kunnes huomasin että iPad huutaa akun tyhjentymisestä, siinä ymmärsin että jos odotan niin kauan että laitteen akku tyhjenee kokonaan, niin ehkä myös tuolloin automaattinen istunnon palautus tyhjenee.

Jätin iPadin päälle ja lähdin töihin ja kun tulin kotiin niin laite oli odotetusti sammunut, nyt oli aika tarkistaa auttaisiko akun loppuminen?

Laitoin laitteen laturiin ja se käynnistyi ja asensin Google Plussan uudelleen, Google Plus käynnistyi ja ohjelma kysyi otetaanko pikalataus käyttöön, vastasin myöntävästi samalla pitäen sormet ristissä, sitten kysyttiin otetaanko paikannuspalvelu käyttöön ja sama tuohon, olin varma että nyt softa kaatuu kuten aikaisemminkin mutta ei, Google plus käynnistyi ja nyt tällä hetkellä se näyttää ainakin toimivan täysin ilman ongelmia.

Eli ongelmanratkaisuna voidaan pitää akun tyhjentämistä, tällöin laite poistaa muististaan ohjelmakohtaiset asetukset (ei tarkkaa tietoa). Oli myös hyvä huomata että ohjelman poisto sellaisenaan ei näytä poistavan aivan kaikkia asetuksia laitteen muistista vaan siihen tarvitaan mahdollisesti jokin erillinen sovellus joka on tehty vain sulkemaan sovelluksia tai akun tyhjentyminen.

Lisää juttuja iPadista tulossa ja laajempi arvostelu tulee myös IT Paukun puolelle lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja: