23 marraskuuta, 2012

Miksi taistella vieläkin Piratebayta vastaan?

On jo olemassa laillinen ja ilmainen kanava josta musiikkia, elokuvia, tv-sarjoja ynm saa katsottua ja kuunneltua, niin mitä ihmeen merkitystä sillä enää on tuleeko se lopullinen media sitten "Spotifystä" vai "Piratebaysta"?

Laillisen kanavan tarkoitus on toimia mainoksena artistille ja elokuvalle mutta nyt jos koskaan Piratebayn kaltaiset palvelut ovat pelkästään ilmaista mainosta artisteille ja elokuville. Nämä palvelut kuolevat turhina joka tapauksessa itsestään kun media on tarjolla helposti ja mukavasti _laillisesti_ joten sotaa on ihan turha näiden kanssa käydä, ja jos jotkut haluavat edelleen kasata hirvittävät media-arkistot omille kovalevyilleen Piratebaysta ynm.. palveluista niin sekin on kuolevaa “kansanperinnettä” eikä todellisuudessa ole edes keltään pois, ei se ostaisi muutenkaan (vielä).

Piratebay teki tehtävänsä ja toimi äänitorvena, huusi mitä kuluttajat todellisuudessa haluavat ja nyt sen mukaan toimitaan, myös täällä Suomessa.

On myös ollut tutkimuksia josta ilmenee ns. piratismin kasvattavan musiikin myyntiä, se on ihan uskottavaa, uskon myös että tulevaisuudessa Spotifyn kaltaiset palvelut tekevät saman, tarjotaan mahdollisuus kuulla ja nähdä ja sitten kuluttaja päättää ostamisesta, esimerkiksi Spotifyn maksulliset palvelut ovat hyvä esimerkki siitä, kyllä premium edelleen myy hyvin ja sen ostaa he jotka haluavat kuulla musiikkinsa ja soittolistansa myös mobiilisti.

Tenäpäivänäkin käydään vielä ostamassa cd-levy ihan sen vuoksi että musiikki jota kuullaan, saadaan kuulumaan myös autoradiossa tai olohuoneessa johon se median tyrkkääminen ei ole niin ärsyttävää kuin tietokoneella, ei Spotify tapa myyntiä vaan laajentaa sitä, on se sitten premiumina, kappalemyyntinä tai cd-levymyyntiä.

Ei kommentteja: