10 toukokuuta, 2013

Tweetdeck: Heippa hei Facebook! ;(

Twitter osti jokin aika sitten erittäin suositun cross-platform ohjelman nimeltä Tweetdeck, ohjelma on Twitter asiakassovellus jolla käyttäjät voivat päivittää twitter tiliään uusilla päivityksillä sekä seurata muita.

Verkosta napattu kuva, Alkuperäinen versio

Seuranta ominaisuus on Tweetdeckissä ollut ehkä paras kaikista vaihtoehdoista, sisältöä on pystynyt hallitsemaan niin että tietynlaiset sisällöt ja twitter-tilit ilmestyvät omana listanaan ja muut yleiset sitten taas omanaan sekasisältöisenä listanaan, myöskin hashtagit ja muut haut pystyy tallentamaan ohjelmaan omaksi listakseen niin että ne päivittyvät lähes reaaliajassa.

Tweetdeck oli kuitenkin minulle paljon muuta kuin pelkkä Twitter client sillä se tukee (lue tuki) myös monia muita sosiaalisen median palveluita kuten yhtä suurinta pelaajaa kentällä, eli Facebookia, Facebookin seuranta Tweetdeckillä on ollut yhtä juhlaa, kuvat ja videot on saanut omaksi listakseen jotka eivät häiritse niin sanottuja tekstipohjaisia ja yleensä niitä tärkeimpiä päivityksiä, myöskään peli ja muut ilmoitukset eivät Tweetdeckiin yltäneet häiritsemään.

Mutta nyt Twitter on poistanut Facebook tuen Tweetdeckistä, kuten myös kaikki muutkin sosiaaliset mediat, ainaostaan noh, luonnollisesti Twitter on nyt ainut verkko jota ohjelma tukee.

Ennen Twitterin Tweetdeck ostoa, Tweetdeck oli aito cross-platform sovellus, se toimi Adobeen Air laajennuksella jonka sai Linuxille, OS X;lle sekä Windowsille, se yksinkertaisesti oli hyvä ohjelma jonka jätti osti ja tuhosi.

Kun Twitter sitten julkaisi oman versionsa Tweetdeckistä oli käyttäjäkunta kauhuissaan lopputuloksesta, uunista oli tullut rampautettu versio jossa yksinkertaisia asioita oli vaikeutettu ja jopa lopetettu, ihan käyttöliittymätasolla. syytä tälle rampauttamiselle ei kerrota.

Verkosta napattu kuva, Twitter versio

Kun Google julkaisi Google+ palvelunsa, monet uskalsivat vielä luottaa että Tweetdeckillä voisi tulevaisuudessa seurata ja ehkä päivittää omaa Google+ tiliään ohjelmasta käsin, mutta sekin on nyt lopullisesti löyty ajatus ja toive.

Järkyttävintä tässä ei kuitenkaan ole se että Twitter poisti Facebook tuen ohjelmasta, vaan se miten se sen pystyi tekemään, luulisi että ohjelma joka on käyttäjän koneella toimii sellaisenaan tai menee vaikka rikki kun jokin palvelin ei vastaakaan enää kutsuun, mutta Twitter tekikin niin että ohjelman sisältö muuttui automaattisesti, Facebook sisältö vain katosi sovelluksesta ja ylös tuli ilmoitus että “Olemme poistaneet Facebook tuen, lue lisää”.

Kyllä ymmärtäisin sen että sovellus käyttäytyisi uuden määrityksen mukaan päivityksen jälkeen mutta reaaliaikaisesti niin että joku Twitter tai ihan mikä tahansa pääsee hallitsemaan jo asennettua ohjelmaa, menee yli hyväksymisen rajan.

Monet käyttävät yhä Tweetdeckin alkuperäistä AIR versiota mutta senkin toimintaan Twitter hyökkää koska se lopettaa Twitterin API 1.0 käytön jota taas AIR versio käyttää, Twitter ei todellakaan ole päivittämässä Air versiota tukemaan uudempaa APIa vaan on tyytyväinen sen mennessä rikki.

En yhtään ihmettele miksei Twitterin blogipostausta asiasta voi kommentoida, luonnollisesti twiitata voi #tweetdeck hashtagilla ja siellä näyttää negatiivistakin kommenttia muutoksesta olevan, joku on lopettamassa koko käytön, enkä yhtään ihmettele.

Jos hyviä Tweetdeck vaihtoehtoja jollakin lukijalla mahdollisesti on tiedossa niin kerro kommenteissa. Huom kuitenkin että en hae mitään selaimessa toimivaa ohjelmaa vaan vaatimuksena on paikallisesti toimia ohjelma ja jossa on samankaltainen käyttöliittymäkokemus kuin Tweetdeckissä ja se että se tukee mahdollisimman montaa some-palvelua, ehkä toivon liikoja?

Ei kommentteja: