25 tammikuuta, 2014

Hankin ensimmäiset osat uutta konetta varten

Tulin hankkineeksi tosiaan tietokoneeseen uuden virtalähteen sekä kotelon, no kun halvalla sai ;)

Todellisuudessa vanha virtalähteeni alkoi kuulostamaan lopun alulta joten päätin toimia ennen kuin se lopullinen niitti siihen tulee.

Kotelo oli taas hankittava koska aikaisempi koteloni ei tukenut virtalähteen “maatason” asennusta, ikään kuin sillä olisi ollut oikeakin merkitys mutta onpahan nyt nykyaikainen kotelokin sitten ;)

Edullisesti löysin kummankin SystemaStore nimisestä verkkokaupasta, yhteishinnaltaan osat tulivat kustantamaan noin satasen verran.

Kyseessä on siis Super Flower  AXP - 550W - 80+ - Non-modular virtalähde sekä Zalmanin Z5 Plus kotelo jossa tuli kaikenlaista härpäkettä mukana kuten ledivalaistut kotelotuulettimet ynm...

Minulla on aikomuksenani päivittää nykyinen tietokoneeni muutenkin uudempaan tämän vuoden aikana joten nämä osat ovat ensimmäiset hankinnat siihen projektiin, sisuskalut ovat kyllä vielä virtalähdettä lukuun ottamatta vanhoja...

Alla kuvareportaasi kun otan tuotteet käyttöön (kuvateksti alapuolella):

Tässä vielä uutukaiset omissa myyntipakkauksissaan :)


ZALMAN Z5 PLUS edestä päin kuvattuna.


ZALMAN Z5 PLUS kotelo sivustapäin kuvattuna.


ZALMAN Z5 PLUS ylhäältäpäin kuvattuna.


Tässä emolevylle haetaan paikkaa, nuo  ZALMAN Z5 PLUS mukana tulleet ruuvit on kyllä sellaista sekundaa että ne suosittelen vaihtamaan saman tien, esimerkiksi emolevyn mukana tulleisiin liittimiin.


Emolevylle löytyi paikka ja ruuvit on asetettu valmiiksi, korttipaikkojen edessä olevaan ruuvikoloon en ruuvia laittanut jottei se vaan tule matalaprofiilisten korttien eteen.


Seuraavaksi virtalähteen asennukseen.


Virtalähde saatiin helposti asennetuksi ja ruuvit paikalleen joten nyt tuli sopiva väli nauttia asennusjuomaa #joltcola ;)


ZALMAN Z5 PLUS on ensimmäinen kotelo jossa hyödynnän kotelon erilaisia aukkoja joihin voi johdot asettaa kätevästi piiloon. On kuitenkin iso kysymysmerkki miksi Zalman katsoi että on parempi laittaa kiintolevyjen kaapelointi takaseinän puolelle ja kuitenkin niin että myös etukansi on irrotettava jos levyn haluaa lisätä tai poistaa, sillä kelkat ei mahdu tuosta liukumaan vaan ne täytyy irrottaa erikseen etukannen puolelta.


Mielestäni  ZALMAN Z5 PLUS kiintolevykehikko on asennettu koteloon väärinpäin, mutta se on vain oma mielipiteeni... Jos nuo kiintolevyt laittaisi toisinpäin ei etulevy mahtuisi kiinni.


Nyt on kaikki saatu koteloon nätisti kiinni ja katsokaa kuinka paljon siellä on vapaata tilaa :) Kyllä nuo kotelon takaseinän aukot kannattaa hyödyntää jatkossa.


Kotelossa on USB3 portti ylätasanteella mutta siitä tullutta USB3 kaapelia ei voinut yhdistää emolevyn perinteiseen USB-paikkaan vaan jostain syystä siinä oli perinteinen USB-kiinnike jota itse emolevyltä ei löydy vaan siihen piti keksiä ei niin kaunis mutta toimiva patentti, vedin johdon suoraan emolevyn ulkoisiin USB3-portteihin kiinni. :)=


Kotelossa tuli mukana myös kolme suurta tuuletinta jotka huolehtivat kotelon sisällä olevan ilman viilennyksestä, niitä voi myös näppärästi ohjata kotelon ylätasanteen säätövivusta josta säädetään niiden pyörimisnopeutta sekä ledivaloja jotka ovat niissä kiinni.

Ledivalot syttyvät vain mikäli tuulettimia pitää maksiminopeudella, ledit saa toki myös suljettua jos niistä ei pidä.

Minun oli tarkoitus saada virtalähteeseen myös ledit mutta SystemaStore lähetti minulle perinteisemmän version virtalähteestä, eipä tuo mitään sinällään haittaa mutta olisihan se ollut kiva lisä kun tuossa kotelossa tuo ikkunakin on :)

Kotelon katto ei ole jostain syystä tasainen vaan vino, se häiritsee jonkin verran sillä tietokoneen päällä ei voi enää pitää mitään herkästi liukuvaa kuten vaikkapa ulkoista optista asemaa joka on iso miinus, minulla kun sellainen toimittaa yksistään aseman virkaa.

Eli tuollaista tällä kertaa.

Ei kommentteja: