24 heinäkuuta, 2014

Taas on puuhasteltu kaikenlaista

Eipä tuo lomaviikon loppuminen paljon näyttänyt hidastavan tuolla ulkona liikkumista ja olemista :)

Paljon on edelleen kävelty ja uusia paikkoja löydetty.

Eilen illalla tuli pitkästä aikaa käytyä potkimassa palloa ja koria heittelemässä, näytti tuo leikkimielinen urheileminen onnistuvan ainakin toistaiseksi sillä mikään paikka ei ole ilmoittanut tulevansa kipeäksi.

Pari päivää sitten kävimme Jokioisten Elonkierrossa jossa tuli pyörittyä ja ihmeteltyä erilaisia kasveja, viljelyksiä ja niitä maalaismaisemaan kuuluvia elukoita kuten esimerkiksi possuja ja lehmiä. Alla on muutama kuva reissusta (klikkaa kuvaa niin pääset albumiin):

Klikkaa niin pääset albumiin

Eikä kyllä ole yhtään haitannut että ollaan juostu ulkona sillä nyt täällä asunnossa on lämpöasteita yli 30 eikä ilma oikein kierrä koska täällä tehdään pientä ulkosivu- ja parvekeremonttia jonka aikana talo saa helmoihinsa uudet maalit ja parveke uuden lattian ja seinämaalit. Ongelma on siinä että vanhat maalit on poistettu soodapuhaltajalla ja tuolloin ikkunat ja ovet on pidettävä visusti kiinni jottei haitallinen pöly pääse tekemään pahojaan.

Kuva olohuoneesta jossa parvekkeen tavarat on siirretty ikkunan edustalle sisäpuollele ja viihde suojattu tuplapeitteillä pölyltä suojaan.

Makuuhuoneen ja keittiön ikkunoita olen uskaltanut kuitenkin pitää avoinna koska puhallusta ei toistaiseksi talon edessä enää tehdä. Olohuone on kuitenkin nyt ongelma sillä siellä ei voi avata enää parvekkeen ovea tai ikkunaa edes yöksi koska työmiehet eivät ole siivonneet parvekkeelta puhalluksen aiheuttamia pölykerroksia vielä pois ja puhallustyöt on mitä ilmeisemmin vielä kesken.

Puhallusjätettä tuli kuitenkin melko paljonkin läpi parvekkeen ovista ja ikkunoiden pokien kautta koska noh, parvekkeen ulko-ovessa ei ole laisinkaan tiivisteitä enkä ole uusia saanut vaikka jo keväällä lupasivat uudet laittaa tulemaan.

Onneksi kuitenkin jätettä oli näkyvästi vain oven edustalla ja sen pystyi imuroimaan melko äkkiä pois, nyt rakensin oven eteen parvekkeen matoista pienen suojan jos se pitäisi jätteen leviämisen paremmin hallinnassa.

Vielä kun alkavat maalaamaan tuota parveketta niin tuolloin ei myöskään pääse ovea avaamaan sillä tuolloin ne suojaavat ikkunapokat ja ovet maalilta muovipeitteellä niin lämpötila varmasti nousee entisestään. Olisivat kyllä omasta mielestäni saaneet laittaa muovit tai edes teipit (joilla suojasivat etupuolen ulkorappusten kaiteet) parvekkeen ulko-ovien ympärille jo ennen kuin aloittivat puhalluksen parvekkeilla.

Kiinteistöyhtiö on varmasti sopinut puhaltamisfirman kanssa jo reilusti ennen kesää joten helleviikkoa eivät osanneet ottaa tuolloin huomioon, ehkä oppivat ehkä eivät nyt tästä tapauksesta.

Noh mutta ulkona kuitenkin ollaan ja tehdään joten ei sisällä tarvitse paljon olla.

P.S: Muuten koska täällä on niinkin lämmintä kuin yli 30 astetta, myös öisin niin nukkumisesta ei aina tule mitään, siksi IT Paukun uutisjulkaisut saattavat venyä iltapäivään jos olenkin saanut unta vasta aamulla tai aamupäivällä enkä ole jaksanut väsymykseltäni kirjoittaa juttuja valmiiksi.

Ei kommentteja: