26 syyskuuta, 2014

Miksei Youtube tee omien videoiden hallinnasta monipuolista?

Haluaisin hallita Youtubessa olevia videoitani, ja varsinkin yksityisiä videoita siten että näkisin ne esimerkiksi kuvauspäivämäärän mukaan ja että voisin kategorioida niitä omiin tarpeisiini sopiviksi, siten että kyseisiä kategorioita tai kansioita ei välttämättä tarvitse viedä julkisiksi kuten se tekee nyt “Soittolistoille”.

Youtube kuitenkin tukee videoiden metatietoja kuten kuvauspäivämäärää sekä paikkatietoja, mutta niitä ei hyödynnetä siten että siitä hyötyisi myös videoiden lähettäjät, syötettyjä metatietoja mitä ilmeisemmin käytetään lähinnä julkisiin hakuihin.

Toivoisin todella että tuo Youtuben Creator Studio ja sieltä löytyvä videohallintaohjelma (omien videoiden listaus) hyödyntäisi videoiden metatietoja ja sinne rakennettaisiin kattavat hallintaominaisuudet jotta voisin tehdä siellä nuo yllä mainitsemani asiat.

Olen miettinyt olisiko Google Drive parempi paikka yksityisille videoille mutta se on vielä raadollisempi kuin Youtube, siellä ei pysty muuttamaan eikä hyödyntämään mitään tiedostojen tietoja, kuvauspäivämäärää tai paikkatietoa ei voi asettaa mihinkään eikä Google Driven käyttöliittymä osaa tukea videotiedostojen oikeita metatietoja.

Syy miksi etsin ratkaisua pilvipalveluista on se että videoita on todella paljon nykypäivänä ja niiden ylläpitäminen käy kotikonstein melko kalliiksi, mielummin annan tehtävän isoille palvelutaloille kuten Googlelle joka varmasti huolehtii varmuuskopioista ja tarjoaa mielekkään tavan jakaa tiedostoja tarpeen mukaan muille verkon käyttäjille.

Ei kommentteja: