20 syyskuuta, 2014

Google+ ei pysty näyttämään kaikkia Google Drive kuvatiedostoja!

Google on tehnyt hyviä muutoksia sen Google+ ja Google Drive integraatioon mutta täydellinen se ei vieläkään ole.

Törmäsin muutama päivä sitten yllättävään ongelmaan.

Google+ kykenee näyttämään kuvat jotka on tallennettu Driveen mutta ei kaikkia mahdollisia kuvia, jos tallennat *.png formaatissa olevia kuvia suoraan Driveen, ei kyseiset kuvat Google Plussassa näy.

En ole kyllä testannut onko sama ongelma myös muiden kuvaformaattien kanssa mutta näyttää siltä että ainoastaan *.jpg /*.jpeg kuvat näkyvät Google Plussan puolella.

Itse toivoisin että Google saisi aikaiseksi yhden asian ja se on yhteinen tallennustila kaikkien Googlen palveluiden kesken.

Miksei se voisi olla Google Drive? Google on jo jakanut levytilan näiden kaikkien palveluiden välille mutta edelleen Google plussaan tallennetaan kuvat erikseen niin ettei niihin pääse käsiksi Drivestä vaan ne on omittu pelkästään Plussalle.

Jotain positiivista palveluiden välille on kuitenkin tullut nimittäin Google Plussasta käsin pystyy nyt muokata palvelun pikamuokkaimella myös Google Drivessä olevia kuvia, tosin vain niitä jotka se suostuu listaamaan.

Miksi ongelma tuli vastaan?

iLaitteet eli Applen iPhonet, iPadit ynm.. tallentavat kuvat png formaatissa ja olen tehnyt viritelmän jossa uudet kuvat latautuvat laitteista suoraan Driveen koska Google mokasi toiminnon Plussan puolella, siellä kun nykyisin uudet kuvat sekoittuvat kaikkien uusien kuvien kanssa.

Ei kommentteja: