10 tammikuuta, 2016

Microsoft julkaissut jotain kivaa 3D:tä =)

Microsoft julkaissut jotain kivaa 3D:tä =)Microsoft on julkaissut uuden 3D-skannausohjelman Windows 10:lle.

Sovellus vaatii toimiakseen uusimman Microsoft Kinectin ja sovittimen jolla sen voi yhdistää Windows koneeseen.

Ohjelmalla voi siis skannata mitä tahansa tavaroita 3D-malleiksi Kinectin kameran avulla tietokoneelle ja siirtää ne vaikkapa 3D-tulostimeen tai vaihtoehtoisesti toiseen ohjelmaan, kuten vaikka peliin tai muuhun ympäristöön.

Tämä sai minut innostumaan tästä tekniikasta todella paljon, ei niinkään 3D-tulostuksesta vaan mahdollisuudesta luoda omia 3D-objekteja vaikkapa Oculus Rift VR-laseille tai Microsoftin tulevalle Hololenssille!

Leikitään hieman ajatuksella, skannaat vaikkapa pikkuauton, okei tässä ei sinänsä vielä mitään ihmeellistä mutta mitäpä jos suurentaisit pikkuauton oikean auton kokoiseksi jota voisit sitten tutkia Rifteillä tai Hololenssillä (mieti auto olohuoneessasi)?, VR-tekniikan ansiosta koolla ei enää olisi merkitystä, voit tehdä pienestä suurta ja suuresta pientä.

En muista tähän hätään kuinka tarkkkaa kuvaa uusin Kinect pystyy kuvaamaan joten luonnollisesti kameran rajoissa täytyy liikkua mutta mahdollisuudet todella ovat vaikka mihin ja kuinka helppoa sen käyttö onkaan!

En omista uusinta Kinectiä enkä minkäänlaisia VR-vermeitä joten en pääse ohjelmaa kokeilemaan käytännössä, voi olla että tuo skannaustekniikka ei ole sinällään uutta mutta tuskin se on ikinä noin helppoa ollut kuin sen nyt annetaan ainakin ymmärtää olevan.

Toki kun 3D-skannaus objektista on tehty, haluaisin Rifteille ynm.. oman sovelluksen jossa voin suurentaa objektia livetilassa ja siten että ohjelma jolla sen teen muistaa mihin kohtaan objekti on jätetty, näin voin mennä siitä kauemmaksi ja tulla lähemmäksi siten ettei objekti seuraa tai muuta kokoa sen mukaan, voi kuinka mahtavaa se olisi :)

Microsoftin 3D Scan -sovellus on saatavilla ilmaiseksi Windowsin sovelluskaupasta.

Microsoft 3D Scan sovelluksen ruutukaappaus

Ei kommentteja: