20 helmikuuta, 2016

Kirkkautta alemmaksi hämärässä, valkoinen kohina hyväksi, MISTÄ NÄITÄ TULEE?!?!

Kirkkautta alemmaksi hämärässä, valkoinen kohina hyväksi, MISTÄ NÄITÄ TULEE?!?!

Olen kai siitä kummallinen otus että minusta tuo otsikko on aivan päälaellaan todellisuuden kanssa.

Itse haluan varsinkin näytöltä kirkkautta sitä mukaan mitä tummempaa taustalla on, tai itse asiassa haluan että näyttö on aina kirkas, en näe mitään tarvetta himmentää sitä haaleaksi vesivärimaalaukseksi. Ei, silmäni eivät kärsi siitä.

Nyt jopa Apple on lisännyt sen iOS-laitteeseen toiminnon joka muuttaa näytön värilämpötilan sellaiseksi että kaikki ovat keltaista, ihan vain siksi koska näyttöä on mukavampi katsella, ilmeisesti silloin kun valkoinen on keltaista, en ymmärrä.

Sitten on tämä valkoisena kohinana tunnettu ilmiö, jotkut tai siis aivan liian moni väittää että tämän kuuntelu taustalla rauhoittaa, siis anteeksi nyt kyllä mutta mitä hemmettiä?!?!?

Tämä valkoinen kohina on sitä samaa ärsyttävää suhinaa joka tuli analoogisessa tv:ssä tyhjällä kanavapaikalla, sitä piti kuunnella aina kun kanavia sääti paikoilleen, kuka voi ihan tosissaan väittää että se ääni on rauhoittava?, aivan liian moni.

Näitä päälaellaan olevia juttuja on vaikka kuinka paljon, esimerkiksi matkapahoinvointi, itse ainakin viihdyn sitä paremmin mitä pidempi automatka on, autossa yksinkertaisesti on mukavaa ja linja-autossa varsinkin jos asettaa penkin selkänojan muutaman asteen taaksepäin tai takapenkillä nostaa jalat ylös.

Löytyykö muualta yhtään sitten minun kaltaisia otuksia, olemmeko vähemmistöä? :)

Ei kommentteja: