01 huhtikuuta, 2016

Ajatuksia saunasta - Bot Frameworkkia voinee käyttää myös laittomuuksiin?


Sauna on minulle vähän kuin mietintämyssy, kun käyn saunassa yksin niin ajatukset alkavat lentämään, useat ongelmatilanteet on usein ratkaistu saunassa tulleiden ajatusten perusteella.

Nyt jostain sain päähäni alkaa miettimään Microsoftin uutta botframeworkkia jonka avulla voi luoda monipuolisia sekä interaktiivisia apureita verkkosivuille tai ohjelmiin, toki botti voi olla oma ohjelmansakin.

Botille voi koodata tehtäviä, sen voi pyytää hakemaan tietoa tai toimimaan yhdessä yrityksen sisäisen järjestelmän kanssa kuten vaikkapa ravintolatapauksissa varata pöydän kun asiakas ottaa siihen yhteyden.

Komennot joita botille annetaan perustuu sanoihin, botin tarkoitus on olla hyvin ihmismäinen ja ymmärtää tekstiä puheena, siten ettei käyttäjä itse välttämättä edes ymmärrä puhuvansa botin kanssa. Komennot voivat siten olla hyvinkin monipuolisia, sen voi käskeä hakemaan tietoa verkosta hyvinkin tarkasti, dataa voidaan löytää ja yhdistää botin avulla siten että se ymmärtää koota siitä selkeän vastauksen käyttäjälleen.

Esmierkiksi: "kuinka jokereiden peli meni eilen illalla?"
botti saattaa vastata: "Jokerit voitti mestaruuden 5-0 Hartwall areenalla, maalivahtipeli oli todella mahtavaa: katso kooste tästä" ja botti lähettää videolinkin jonka voi käynnistää suoraan sovelluksesta.

Siten mieleeni tuli että miksei sitä voisi myös ohjelmoida etsimään ja yhdistämään tietoja twitteristä ja twittertileistä.

Yhdistämällä verkkosivuissa esiintyvät twitter tunnukset ja puhelinnumerot, tämä onnistunee kyllä vaikkei bottia ole sellaiseen suoranaisesti suunniteltu.

Lisätietoja Microsoftin botframeworkista: https://dev.botframework.com/

Ei kommentteja: