13 kesäkuuta, 2018

Kävin Lintsillä ja Sea Lifessa :)

Linnanmäki (Wikimedia CC BY-SA 4.0)Olin noin viikon verran Hyvinkäällä ja samalla tuli käytyä Linnanmäellä sekä yllättäen myös Sea Life merimaailmassa.

Linnanmäki eli Lintsi oli muuttunut viimekäynnistä melkoisesti, olen käynyt lintsillä viimeksi joskus ennen 2010 -lukua joten ei mikään ihme jos asia jos toinenkin on siellä muuttunut.

En kuitenkaan odottanut että paikka olisi kokenut lähes totaallisen muodonmuutoksen, laitteita oli siirretty ja vaihdettu melkoisesti ja sisäänkäynnin ympäristö oli muuttunut täysin. Se kun aikaisemmin porttien lähettyvillä oli mustekala, viikinki sekä ravintola, oli nyt suuria sisäänkäyntejä erilaisiin rakennuksiin kuten Sea Lifeen sekä Peacock teatteriin, ennen teatteriin ei tainnut päästä edes Linnanmäen puolelta :)

Oli kuitenkin sääli huomata ettei mustekalaa (Polyp) enää ollut, tai en sitä ainakaan nähnyt missään, se oli laite jossa tykkäsin lapsena ja nuorena käydä. (Nykyisin se ilmeisesti olisi löytynyt vuoristoradan toiselta puolelta)

Viikinki oli siirretty kokonaan toiselle puolelle Linnanmäkeä mutta se kuitenkin vielä oli saanut jäädä lintsille.

Nyt kun kävimme Linnanmäellä oli vekkuli tai “vekkula” rakennus tuhottu kokonaan ja paikalla oli vain kraatteri jota erilaiset kaivinkoneet työstivät ja lopulta siihen rakentuu entistä hauskempi vekkula. Kun menimme Linnanmäen maisemajunaan, ajoi se suoraan tämän kraatterin päältä, siinä ymmärsin hyvin pian että maisemajuna oli hurjin laite koko Linnanmäellä, eikä tilannetta helpottanut yhtään se että maisemajunan ohjaajalla ei näyttänyt olevan yhtään kiire ylityksen aikana.

Vaikka Vekkula olikin toistaiseksi vain kraatteri, kummitusjuna oli kuitenkin vielä omalla paikallaan, sekin oli tosin ulkoisesti muuttunut melkoisesti viime näkemän. Ikävä kyllä en kerennyt kummitusjunaan tällä reissulla :(

Vanhan vesitornin Safarimatkan oli korvannut myös jokin 3D-laseja vaatinut virtuaalijuna, tähän en myöskään kerennyt mutta seuraavalla kerralla toki tuokin täytyy läpi käydä.

Pienten lasten törmäilyautoja ei enää näkynyt, mutta en ole varma jos ne vielä jossain on? Isot törmäilyautot oli siirretty oudosti maailmanpyörän alle ja näytti myös siltä että Linnanmäen panoraama-näköalatorni oli suljettu.

Lintsillä on joka tapauksessa hurjasti hurjia uusia laitteita joissa lähes kaikissa roikutaan pää alaspäin tai sinkoudutaan hurjaa vauhtia ylös ja alas, näitä ilmasinkoja näytti olevan jopa 3 erilaista. Itselläni on varsinkin nyt jo 37 vuotiaana papparaisena se periaate että tämänkaltaisiin laitteisiin ei minulla ole asiaa. Vuoristorata, Viikinki ja ehkä uusi Tulireki ovat se maksimi mihin suostun menemään :)

Tuntuu ettei meidän yli kuuden tunnin alueella seikkailu näyttänyt riittävän juuri mihinkään, laitejonotukset ja Sea Lifessa ihmettely söi hurjan määrän ajasta. Hassua sinänsä koska jonotukset ja alueella pörräilyt eivät tuntuneet siltä että ne olisivat aikaa vieneet juurikaan mutta niinhän se yleensä menee.

Ensimmäinen laite johon mentiin oli minulle täysin uusi ja tuntematon Tulireki, se ei “maasta” katsottuna näyttänyt kovinkaan pahalta mutta kun kierros oli ohi, piti hetken aikaa naksutella luut takaisin omille paikoilleen :)

Lintsillä oli myös hauska "Kammokuja” niminen labyrintti jossa seinistä ilmestyi labyrinttiä läpi kävellessä kaikenlaisia pelottavia hahmoja sekä ääniä, enempää en paljasta, se on parempi kävellä itse läpi. Hauskan pelottava se oli joka tapauksessa :D

Vuoristorata oli mahtava, karuselli ja maailmanpyörä pyörivät, eli lintsillä on kuitenkin se sama tunnelma kuin on aina ollut, hajut, äänet ja kaikki se mitä siellä on aina ollut, on edelleen :)

Yksi harmittavin asia oli kuitenkin se että meidän porukan pienin oli Linnanmäen mittapuulla juuri alle 100cm pitkä joka rajoitti pojan pääsyä useampiin laitteisiin, edes aikuisen seurassa eivät voineet laskea laitteisiin joissa tuo pituusehto oli. Sekin kun oli yleensä niin että yli 120cm pitkät pääsevät jo ilman aikuista mutta 100-120cm vain aikuisen seurassa. Muistakaa siis mitata skidit jo ennen paikalle tuloa ettei mielipaha pääse yllättämään.

Meitä tuo ei kuitenkaan juurikaan näyttänyt harmittavan, koska päivä oli muuten alueella kiva ja Sea Life oli melkoinen pelastaja ja kyllä niitä kivoja laitteita ja tekemistä löytyy myös näille pienimille vaikka ihan vain narunvedot, nuijapelit  ynnä muut :)

Sea Lifessä tosiaan oli nähtävää, kalaa jos jonkinlaista. Tykästyin todella paikasta ja varsinkin akvaarioiden ja altaiden valaistuksesta. Kalojen ja muiden merenelävien kauniit värit tulivat todella esiin valaistuksen ansiosta.

Enpä ollut tosiaan nähnyt koskaan ennen haita muualla kuin televisiossa :)

HDR-kameramoodilla Sea Lifesta otetut kuvat todella loistavat, laitan muutamia kuvia tuohon alas.

Suosittelen Sea Lifea todella lämpimästi, vaikkei sitten itse Linnanmäelle olisi menossa, Sea Lifessa kannattaa muuten käydä puikahtamassa.

Ei kommentteja: