18 tammikuuta, 2019

🤔 Ajatuksia: Nelisen kuukautta ilman uutisia ja hyvältä tuntuu!


Tämän piti olla "pölinää saunassa" -sarjan puheenaihe mutta iski huono olo tuolla saunassa niin jouduin tuomaan aiheen sitten työpöydällä esiin :)

Olen elänyt nyt noin 4kk ajan ilman päivittäisten uutisten seuraamista ja en voi kuin suositella sitä. Vapaus maailman ongelmista tekeee vain hyvää. Jos tiedät ja ymmärät miten huonosti asiat on, ei niiden asioiden toistoa tarvitse sietää.

Maailman ongelmat sellaisenaan ei ole edes se syy miksi olen vähentänyt dramaattisesti uutisseurantaa, se johtuu yksinomaan nykypäivän journalismin laadusta, nykyään toimittaja ei enää toimita tietoa neutraalisti lukijoilleen, nykyään toimittaja toimii poliittisen mielipiteen rummuttajana. Jokaiseen uutisoitavaan aiheeseen saadaan mahtumaan poliittinen suuntaus, on se sitten mitä tahansa ja tulee uutinen mistä tahansa.

Ennen toimittaja piti kunniallisena sitä että pystyi toimittamaan uutisartikkelin neutraalina tietona, lukijan tehtäväksi jäi sitten määritellä asiat oman maailmankatsomuksensa mukaan. Nykyään jutut taas kirjoitetaan tavalla jossa lukija ohjataan ymmärtämään teksti tietyn näkökulman mukaan. Tämä on ärsyttävin piirre nykyuutisoinnissa, enkä sitä siksi pysty lukemaan.

En toki ole täysin uutispimennossa, tärkeät puheenaiheet tulevat esiin ihmisten kanssa keskusteltaessa, netissä että kahvipöydän ääressä. Tietotekniikka aiheiset uutiset ovat edelleen tärkein uutislähteeni ja niissä tulen pysymäänkin, vaikka tosin sinnekin poltiikka yrittää tunkea mukaan äärivasemmiston voimin.

Video kannattaa katsoa ja kokeilla ehdottamaani kuukauden katkoa uutisoinnista.