17 tammikuuta, 2019

Uutiskatsaus: 🇪🇺 Tekijänoikeuslain mahdolliset vaikutukset


EU:ssa on menossa kovaa vauhtia läpi raju tekijänoikeuslaki, joka muun muassa asettaa Googlen kaltaiset sisältöpalvelut kuten Youtuben vastuuseen käyttäjiensä sisällöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että Youtube olisi laillisesti vastuussa käyttäjiensä lähettämästä laittomasta tai tekijänoikeuksin suojatun sisällön esittämisestä. Samaten uusi laki pakottaisi Googlen kaltaisten uutissisältöjen kerääjien maksamaan uutissisällöstä.

Tämä olisi mahtava asia sillä EU ampuisi itseään tässä kohtaan nilkkaan, sillä jos uutiskerääjät pakotettaisiin tekemään kaupallisia sopimuksia valtamedian kanssa, johtaisi se siihen, ettei valtamedian vasemmisto puppua enää olisi hakukoneissa saatavilla. Tämä olisi mahtava asia ja toisi esille myös toisenlaisen ja jopa ehkä terveemmän totuuden.

Artikla 13 on tekijänoikeusmafian käsialaa joka haluaa sisältöpalvelut vastuuseen käyttäjiensä lähettämästä sisällöstä.

Artikla 11 on to-mafian sekä ahneiden mediatahojen käsialaa jotka eivät ymmärrä vaatimusten rajoittavan heidän oman sisällön näkymistä ja siten rajoittavan myös huomattavasti mainostuloja.

Elämme kyllä hienoja aikoja! :D

Linkki videossa esiintyvään juttuun: https://www.bleepingcomputer.com/news/google/eu-copyright-directive-to-turn-google-into-ghost-town/