07 tammikuuta, 2019

Varo tätä verkkokauppaa! #halvathinnat.com


Äitini halusi yllättää ja tilasi minulle joululahjaksi tarkoitetun Xbox One peliohjaimen kun oli kuullut että moista etsin.

Äitini kysyi mistä löytäisi edullisesti näitä tuotteita ja ehdotin käymään hinta.fi -hintavertailusivustolla, sieltä löytää tunnetusti parhaat vaihtoehdot paikoista joista halutun elektroniikkatuotteen saa edullisimmin. Itse olen aina käyttänyt kotimaan tilauksissani hinta.fi palvelua enkä siten osannut edes arvata minkälaiseen soppaan äitini tilauksena aikana tuleekaan joutumaan.

Kun äitini sitten etsi Xbox ohjainta hinta.fiissä, tuli ensimmäisenä vastaan verkkokauppa halvathinnat.com, tämä myi jopa yli kymmenen euroa edullisemmin peliohjainta kuin muut suomalaiset verkkokaupat. Äitini päätyi halvathinnat.com tuotesivulle, loi asiakkuustilin ja tilasi sekä maksoi ennakkoon peliohjaimen.

Halvathinnat.com osoitteesta tuli sitten nopeasti sähköpostiin tilausvahvistus, jossa mainittiin että tuote tuleekin Kiinan varastolta ja mainittiin myös varastotilanne jossa vain yhdessä eli tässä kiinan varastossa tuotetta oli ja paketti lähtee tulemaan sieltä. Tässä vaiheessa ei vielä mainittu tullauksesta mitään. Sitten kului muutamia päiviä ja sähköpostiin saapui tieto että ohjain on nyt matkalla kohta suomea ja tilausta voi seurata seurantakoodilla, joka tarjottiin sähköpostin yhteydessä.

Sitten alkoi pitkä hiljaisuus, muutaman viikon kestävä hiljaisuus. Kunnes sitten sähköpostiin saapui tiedote että netpostissa odottaa viesti. Äitini kävi katsomassa ja Suomen tullihan se siellä uteli paketista ja pyysi maksamaan tullausmaksun, Äitini ei tiennyt mistä paketista on edes kyse, koska tulli nimitti pakettia vain seurantakoodilla joka ei äidilleni sanonut yhtikäs mitään.

Äitini kävi keskustelua tullivirkailijan kanssa sähköpostitse ja lopuksi selvisi että kyseessä on juurikin tämä halvathinnat.com paketti joka on tullut kiinasta suomeen. Kirjeenvaihdon hetken jatkuttua tulli tuli siihen tulokseen että äitini täytyy maksaa vain tullimaksu, noin 10 euroa niin tulli laittaa paketin eteenpäin.

Halvathinnat.com kyllä kertoo sen eriskummallisesta toimitustavastaan mutta ei edelleenkään sitä että tuote saapuisi kiinasta suoraan asiakkaalle eikä ensiksi verkkokaupan varastoon josta kyseinen yritys huolehtisi maahantuonnista ja siitä tulevista maksuista.

Halvathinnat.com on verkkokauppa joka vääristää ja hintakilpailua asettamalla tuotteisiinsa edullisemmat hinnat koska välttyy maahantuontikustannuksista. Tämän vuoksi verkkokauppa pitäisi ehdottomasti poistaa hinta.fi hintavertailusivustolta, melkein voisi syyttää hinta.fi -sivustoa siitä että äitini joutui kummallisiin toimiin yhden tavallisen tuotetilauksen vuoksi.

Kuten videolla myös nähdään, ei tuote vastaa odotuksia. Siitä uupuu kokonaan retail paketointi, eli se on niin sanotusti bulkkituote, tästäkään ei ole halvathinnat.com verkkokaupan tuotesivulla minkäänlaista mainintaa.

Jos ottaisin Microsoftiin yhteyttä, voisi vastaukset olla melko mielenkiintoisia. En ole tutkinut mutta veikkaisin että Microsoft kieltää tällä tavoin tuotteidensa myymisen, mukana ei esimerkiksi toimitettu valmistajan näkökulmasta tärkeitä varoitusasiakirjoja sekä takuuseen liittyviä asiakirjoja, eikä myöskään mitään aitoutta todistavia merkintöjä jotka ovatkin vain ja ainoastaan aidon myyntipaketin ulkopuolella.

Videolla myös epäilen että peliohjain saattaisi olla varastettu kuormasta, suoraan tehtaan varastosta jossa ne ovat bulkkimuodossa ennen paketointiin menoa. Uskon kuitenkin että tämä ohjain on aito mutta onko tästä Microsoft saanut todellisuudessa senttiäkään, onkin sitten aivan toinen kysymys.

Olen itse tuotteeseen toki myös tyytyväinen mutta se että äitini joutui tämänlaiseen hullunmyllyyn on anteeksi antamatonta.

Halvathinnat.com verkkokauppa on itse asiassa oikeasti kiinankauppa joka yrittää naamioitua suomalaiseksi verkkokaupaksi, se on Kiinassa rekisteröity yritykseksi ja myöskin sen asiakasrekisteristä huolehtii mikäs muu kuin Kiinalainen yhtiö. Tavallisesti kun ihmiset menevät tilaamaan tuotteensa, varsinkin hinta.fi kaltaisten sivustojen kautta, he eivät kiinnitä huomiota (vaikka pitäisi) siihen mistä kauppa on kotoisin jos se siis näyttää ja tuntuu kotimaiselta vaikka todellisuudessa kauppa toimiikin Kiinasta käsin. Näin kävi tässä tapauksessa ja siksi haluan varoittaa kaupasta.