15 helmikuuta, 2019

Mietteitä 🤔 - Googlen vimma lakkauttaa palveluitaan



Google on viime aikoina taas kunnostautunut palveluiden lakkauttamispäätöksillään.

Nyt on menossa varsin suosittu Google+ palvelu alas ja seuraavaksi yhtiö on mitä ilmeisemmin lakkauttamassa myös Google Hangouts viestintäsovellusta.

Mitä sitten Google haluaa tarjota vaihtoehdoiksi, ei tosiaan mitään hyvää.

Google+ palvelulle Google ei ole ilmoittanut tuovansa uutta sosiaalista mediaa tarjolle, ainakaan omasta takaa.

Hangoutsille taas tarjotaan videopuheluille Google Meet (ryhmävideopuhelut) ja kahden väliseen videpuheluun Google Duo sovellusta. Google Duo taas ei toimi selaimessa, joten se vaatii aina mobiililaitteen käyttöön ja Meet taas toimii selaimessa mutta joka ei ole niin kätevä, varsinkaan ryhmävideopuheluiden aloittamiseen kuin Hangouts.

Pikaviestit on kuitenkin varmasti myös Hangoutsin käytetyin osa ja sille Google tarjoaa vaihtoehdoksi tekstiviesteihin perustuvaa Google Messages tai Google Viestit -sovellusta. Tämän sovelluksen ongelmana taas on operaattoririippuvuus, vaikka se tukeekin uutta RCS viestintätapaa, ei se muuta sitä tosiasiaa että viestinnästä vastaa puhelinoperaattori ja että kaikki viestintä on sidottu puhelinnumeroon.

Todellisia vaihtoehtoja ei siis Google meille ole tarjoamassa joten meidän käyttäjien on sellaiset löydettävä itse.

Videon lopussa käyn läpi itse käyttämäni vaihtoehdot: MeWe.com sosiaaliseen mediaan ja wire.com viestittelyyn.

Täytyy muuten sanoa että Mewe itse asiassa tarjoaa myös pikaviestipalvelut salattuina sekä myöskin videopuhelut :) jotka kaikki toimivat verkkoselaimessa työpöydällä sekä Mewen mobiilisovelluksessa.

Wirestä löydyn @mobiili.
Mewestä taas: https://mewe.com/i/jannegranström