13 heinäkuuta, 2019

#jannerage - Hyi Facebook, HYI!!


Olen lähtenyt jo aikaa sitten Facebookista virallisesti kävelemään, en yksin tietoturvallisista syistä, vaan ennen kaikkea moderoinnin mielivaltaisuuden takia. Asioita ei saanut enää sanoa niin kuin ne ovat, vaan miten Facebook ja arvoisat moderoijat ovat asioista mieltä.

Viimeinen niitti tuli kun huomasin että vk palvelusta Facebookiin lähettämäni statuspäivitys oli sensuroitu, vaikka kyseessä oli täysin normaali päivitys päivän toimista. Siinä kohtaa lähdin Facebookista.

Olen kuitenkin luonut Facebookiin toisen Testaaja Ukko -tilin, jonka ainut tarkoitus on, testailla ja käydä katsomassa miten Facebook on kehittynyt toimintojensa suhteen ynm... En aktiivisesti todellakaan käytä kyseistä tiliä ja silloin kun käytän, ajetaan kyseinen instanssi hyvin rajoitetussa containerissa, josta Facebook ei pääse jylläämään muualle :)

Tällä videolla haluan näyttää ja kertoa sen perimmäisen syyn mikä minua Facebookissa ärsyttää suunnattomasti, mikä saa minut voimaan fyysisesti pahoin.

Facebook olettaa kaikesta toiminnasta jota sivulla harrastat, ensimmäisenä negatiivisuutta. Se tulee esiin hyvin yksinkertaisessa toimessa, jota videolla demoan.

Kun Google+ lopetti toimintansa siirryin monen muun kanssa mewe.com palvelun käyttäjäksi, suosittelen tätä myös muille. Minut löytää MeWestä: mewe.com/i/jannegranström

Kerron myös että minulla on työn alla projekti, Mastodon sekä Pixelfed palvelut ovat tulossa, joihin kaikilla on oikeus tulla, siellä bannin saa helpommin se, joka turhasta inisee ja käyttäjien tekstipohjaiseen sisältöön ei puututa millään tavoin.