03 syyskuuta, 2020

Politiikka: 75 euroa enemmän sossusta! MITÄH!?!?

"Meidän" vasemmistohallituksemme on kaikessa viisaudessaan päättänyt ehdottaa eduskunnalle väliaikaista korotusta toimeentulotukeen.

Eihän se sinällään kuulosta pahalta mutta sen esityksessä mainitaan syyksi, se että kaikista vähäosaisimmat, jotka ovat toimeentulotuen varassa, ovat joutuneet tekemään ruokaa jälkikasvuilleen koska koulut olivat keväällä kiinni koronan vuoksi. Nyt tätä halutaan kompensoida 75 euron suuruisella summalla ja kaikkineen seuraavan neljän kuukauden ajan.

Tämä toimenpide maksaa valtion (lisä?)budjetista 60 miljoonaa euroa, toimeentulotuensaajia on noin 155 000 yksittäistä kotitaloutta, joille kaikille tämä korotus on tulossa, on kyseessä lapsiperhe, yksin asuva tai vaikkapa maahanmuuttaja.

Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho kysyi oikeutetusti, mistä tämä 60 miljoonaa euroa revitään? Kuka sen lopulta maksaa. Hän vastasi esityksen esittelyssä itse. “Samalla on ymmärrettävä, että valtiolla on tähän tarkoitukseen vain ne varat, jotka se pystyy hankkimaan lähinnä verottamalla suomalaista työtä ja yrittämistä.” - Jussi Halla-Aho.

Vastaukseksi mestari sai lähinnä haukkuja...

On suorastaan käsittämätöntä mihin tämä nykyinen punavihreähallitus kykenee, se toimii rahan jakana, rahan jota ei ole, joten sitä otetaan lainalla ja nostetaan veroja.

Ennen kaikkea tämä ns. Koronatuki pitäisi ehdottomasti jakaa heille, jotka ovat joutuneet taistelemaan perheensä elättämiseksi tosissaan, he ovat niitä matalapalkka / keskituloisia jotka taistelivat pahempien koronarajoituksien kanssa, siitä miten päästä töihin, miten saada lapset hoitoon jotta voi käydä töissä. Nämä ovat niitä joille korona on iskenyt pahiten taloudellisesti, eivät he, jotka lahnaavat kotona ja mahdollisesti joutuivat nyt ruokkimaan perheensä yhden kerran enemmän päivässä.

75 euroa on hyvin pieni summa köyhälle mutta yhteiskunnalle suuri summa velkaa, 60 miljoonaa lisäbudjettiin tosta noin vain ja tietenkin se kompensoidaan lopulta verojen kasvulla tai muulla kurituksella, joka tulee näkymään lähinnä vain sille työssä käyvälle kansalaiselle.

Kannattaako tässä maassa enää töissä edes käydä?, nykyinen hallitus antaa työntekijälle vastauksen, EI kannata.

Jutun lähteet:
Uutissuomalainen: Toimeentulotukeen tulossa koronalisä – ei vaikuta muihin tukiin

Ilta-Sanomat: Perussuomalaiset ja vasemmisto­liitto iskivät yhteen eduskunnassa: näin väännettiin toimeen­tulotuen korona­korotuksesta

Helsingin sanomat: Perussuomalaisten mukaan toimeentulotuen koronalisä ”valuu” maahanmuuttajille ja yksin asuville miehille – HS kävi väitteet läpi

Ei kommentteja: