02 joulukuuta, 2020

#Google pettää AINA!: Google kuvat & G-Suite

KUVATTU: 12.11.2020 (julkaistu LBRY -palvelussa ensimmäisen kerran).

Luin eilen aamulla uutisen, jossa kerrottiin Googlen tekevän muutoksia Google Kuvat palvelun tallennuskäytäntöihin.

Pelkästä otsikosta tiesin mistä minun seuraava video tulee kertomaan. Google pettää AINA!

Nyt kuitenkin palvelun rampauttamiselle löytyy jopa minulta hieman ymmärrystä, olisiko ensimmäistä kertaa, kun Googlen negatiivisella päätöksellä on jonkin sortin järkevä syy. Google väittää Google kuvilla olevan yli miljardi käyttäjää maailmanlaajuisesti ja jos se todellakin pitää paikkansa, tarkoittaa se silloin todella valtavaa määrää tallennustilaa ja sen infran ylläpitäminen ei ole helppoa ja ilmeisen mahdotontakin, jossakin vaiheessa jatkuvalle levytilan tarpeelle täytyy laittaa jonkinlainen rajoitus.

Rajoitus, jonka Google nyt esitteli, on seuraavanlainen: 1.6.2021, eli ensivuoden kesäkuun alusta lähtien kaikki Google Kuviin tallennetut kuvat ja videot tulevat kuluttamaan Google tilin yhteistä tallennustilaa, joka normaalitapauksissa on 15 gigatavua, joka on jaettu jo ennen Kuvien tuloa Googlen Gmailin sekä Driven kesken.

Google kuitenkin ymmärtää armahtaa nykyisiä käyttäjiä siten, ettei ennen 1.6.2021 lähetetyistä kuvista ja videoista tulla levytilaa viemään. Google ehdottaa, että käyttäjät kiinnittäisivät enemmän huomiota palveluun lähetettäviin kuviin ja tulee tarjoamaan kesäkuusta lähtien myös työkaluja tämän hallintaan.

 Videolla kerron tilanteesta enemmän ja kerron videolla myös, muun muassa Googlen maksullisen puolen G-Suite palvelun muuttumisesta Google Workspaceen ja muutoksen aiheuttamasta epävarmuudesta nykyisten rajattoman levytilan omaavien G-Suite asiakkaiden kohdalla.

Workspace ei tarjoa samanlaista palvelupakettia kuin G-Suite, jos Google pakottaa G-Suite Business (videolla kutsuin professionaaliksi), valitsemaan Workspace Businessin, olisi se palvelun heikentämistä, sillä muun muassa rajaton levytila sekä monet muut palvelut jäisivät paketin ulkopuolelle ja kaiken lisäksi Workspace maksaa käyttäjää kohden enemmän.

Ei kommentteja: