04 tammikuuta, 2021

TIEDOTE: Selitys sille, miksei ole tullut uutta videoustia?!?


Minulta ei ole tullut viime aikoina uusia videoita. Joten päätin tehdä selvitysvideon, siitä miksi näin on ollut.

Kyseessä on ollut tekninen syy. Kun kuvaan videon, siirtyy se puhelimesta tai jotain muuta tietä pitkin aluksi Google Driveen ja sieltä sitten taas se saapuu paikalliselle mediapalvelimelle, josta sitten käsittelen videon tai muun mediatiedoston omilla editoreillani.

Nyt kuitenkin kävi niin, että tuo mediapalvelimen kiintolevy, jossa oli koko, järjestelmä hajosi ja teki palvelimen toiminnan siten hyvin epästabiiliksi. Kun kiintolevy osoittautui syyksi järjestelmän sekoiluille, päätin tarkistaa loputkin kiintolevyt, joita palvelimessa oli. Osoittautui että näistä jopa kaksi muuta 2TB levyä oli myöskin rikki, tai tarkemmin ottaen niiden pinnalta löytyi bad/virhesektoreita.

Nyt ei auttanut sitten muu kuin lähteä kiintolevykaupoille ja lopulta tilasin muutaman Toshiban 8TB kiintolevyn. En kuitenkaan olettanut, että toimitusaika näillä levyillä venyisi miltei kuukauden mittaiseksi ja oikeastaan se oli syy sille, miksi videotuotanto on takkuillut.

Vihdoin kun levyt tulivat, tarkistin vielä niiden lätyt ja kun testit osoittivat vihreää valoa, aloin kasaamaan palvelinta uudestaan.

Leetshellin järjestelmä on nyt Western Digitalin Green 250GB SSD levyllä ja Toshibat ovat ainoita kiintolevyjä nykyisessä setupissa, ne taas on raidattu RAID-0 tasolle, jotta saan parhaimman suorituskyvyn sekä jaetun levytilan käyttöön.

Eipä tässä sen kummempaa, uusia videoita alkaa tippumaan nyt sitä mukaan kun pääsen niitä editoimaan 😊

Ei kommentteja: