13 tammikuuta, 2021

Jälleen kerran: #YouTube pettää aina 😣

YouTube muutti jossakin vaiheessa talvella 2020 sen tapaa tarjota käyttäjille toimintoa, jonka avulla käyttäjä voi ladata tilattujen kanavien listan tiedostoksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että YouTube ei enää palvelua tarjoa, vaan toiminto on siirretty Google Takeout palvelun piiriin.

Google Takeout on palvelu Googlen rekisteröidyille käyttäjille, josta käyttäjät voivat ladata Googlen eri palveluista olevia tietoja, nyt siis myös YouTuben tilaukset ja muut asiat voi siirtää tätä kautta tiedostoksi.

Ongelma tässä on nyt kuitenkin se että, YouTube tarjosi aikaisemmin itse palvelun ja tuolloin käyttäjälle tarjottiin vaihtoehtoja sille missä tiedostoformaatissa tilaukset -listauksen pystyi lataamaan, tämä taas mahdollisti sen, että tilaukset oli helppo siirtää muihin sovelluksiin.

Nyt kun se on Takeoutissa, Google tarjoaa vain *.json tiedoston, tiedosto on kuitenkin sellaisessa formaatissa, ettei useimmat sovellukset tue sitä ilman perustuvanlaatuisia muutoksia ohjelmien exporttaus toimintoon.

Yksi näistä ohjelmista on NewPipe, joka on avoimen lähdekoodin sovellus Androidille, se tarjoaa YouTubesta oikeastaan ne ominaisuudet ja vähän paremminkin kuin YouTuben Premium tilaus mutta täysin ilmaiseksi. Se estää mainokset, tarjoaa taustakuuntelun, videoiden latauksen ja paljon muuta.

YouTuben muutoksen vuoksi nyt kuitenkaan uudet käyttäjät eivät pysty kopioimaan tilaukset listausta sovellukseen. NewPipen kehittäjät yrittävät korjata ongelmaa mutta toistaiseksi siinä ei olla onnistuttu kovin hyvin.

Joku saattaakin nyt ihmetellä, miksi NewPipe ei vain anna käyttäjien kirjautua Google tiliin ja sitä kautta importtaa tilaukset listausta? NewPipe ei tue suoraan Googleen kirjautumista, koska sen yksi tarkoitus on helpottaa ihmisten siirtymistä Google vapaaseen maailmaan.

Videolla kerron myös mielipiteeni nykyisestä internet mainonnasta.

Ei kommentteja: