29 syyskuuta, 2006

VIDEO: Dell - Näin me valmistamme tietokoneenne


Tietokone valmistaja Dell julkaisi lehdistölle videoita tehtaistaan ympäri maailmaa, minua jäi vaivaamaan eräässä Aasian maassa toimivan tehtaan työtapa ja hutiloiva vikkelyys, uskon että eniten työtä tehdään ainakin tällä tehtaalla sen virheentarkastuspisteessä jonne osa valmiiksi rakennetuista tietokoneista menee jokaisesta lähetetystä lavasta..

Aika varmasti moni lava palaa lastauslaiturilta takaisin virheentarkastuspisteen löydettyä esimerkiksi kiintolevyrikkoja ynm...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin tuon useita kertoja, enkä siltikään nähnyt yhtään mitään hälyyttävää. Aika siistiltä näytti toiminta. Nopeastihan nuo tekee mutta työhönsä tottunut ammattilainen on ripeä.

Tämä siltä pohjalta, että olen tehnyt työkseni mikrotukea jo vuosia. Ei ne kovalevyt varsinkaan virrat sammutettuna ihan helposti rikki mene. Yhden läppärin kovalevyn olen itse hajottanut pudottamalla koneen pöydältä. Se oli silloin päällä (ei muuten lakannut toimimasta edes ihan hetim vaan ehdin saada suurimman osan sisällöstä vielä talteen). Tarkistin tämän jälkeen kyseisen levyn speksit tuon tärähdyksien kestävyyden suhteen. Päällä ollessaan sen mallin pitäisi kestää 10g hetkellinen kiihtyvyys. No se ei ole vielä ihan hirveästi. Sammutettuna vastaava speksi olikin sitten jo 150g joka on minun käsittääkseni jo aika tärsky. Ihan tarkkaan en muista, joten noi luvut voi olla pielessä, mutta kovalevyvalmistajien sivuiltahan noita speksejä löytyy jos asia kiinnostaa. :)